Uge 22 er dømt til "tøm fryseren" uge, så der er ikke lavet nogen fast madplan. Jeg sætter retterne på eftersom som de bliver lavet og spist!
Lørdag: I byen
Søndag: Pizza
Mandag: Kalvesnitzler med kartofler
Tirsdag: Kylling med kokosmælk og karrysovs og ris
Onsdag: En rest kødsovs fra fryseren med spaghetti
Torsdag: Hakkebøffer med kartofler
Fredag: I byen
mandag den 27. maj 2013
Uge 21
Lørdag: Kyllingespyd med kartoffelsalat
Søndag: I byen
Mandag: Pinsefrokost
Tirsdag: Pastasalat med frikadeller
Onsdag: Hjemmelavet nuggets med pommes frites
Torsdag: Ristaffel
Fredag: Koteletter i fad
Søndag: I byen
Mandag: Pinsefrokost
Tirsdag: Pastasalat med frikadeller
Onsdag: Hjemmelavet nuggets med pommes frites
Torsdag: Ristaffel
Fredag: Koteletter i fad
lørdag den 11. maj 2013
Uge 20
Lørdag: Pizza med salat
Søndag: Boller i karry. Råkostsalat
Mandag: Sandwich med kylling og bacon
Tirsdag: Tortilla med tomatsalat
Onsdag: Lasagne med avocado/æblesalat
Torsdag: Rester af lasagne
Fredag: Tærte med skinke, peber og løg
Søndag: Boller i karry. Råkostsalat
Mandag: Sandwich med kylling og bacon
Tirsdag: Tortilla med tomatsalat
Onsdag: Lasagne med avocado/æblesalat
Torsdag: Rester af lasagne
Fredag: Tærte med skinke, peber og løg
søndag den 5. maj 2013
Ricotta-kage med gulerod
Idag har jeg bagt en forfærdelig god italiensk kage. Opskriften er fra "Moderne Mamma". En super kogebog fyldt med lækre italienske opskrifter.
200 g sukker
250 g ricotta
2 æg
100 g kogt gulerod
½ dl olivenolie
150 g hvedemel
3 spsk kakao
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniliesukker
20 g pinjekerner
30 g valnødder
Kog gulerødderne møre og blend dem sammen med olien.
Pisk sukker og æg godt sammen og tilsæt ricottaen. Rør det godt sammen og bland det med gulerødderne.
Bland hvedemel, bagepulver, vaniliesukker og kakao i og rør det til en jævn masse.
Hæld det i en smurt springform.
Når kagen har bagt ca. 8 minutter kommer pinjekerner og valnødder på. Ved at vente til kagen er bagt lidt forhindrer man at nødderne synker til bunds.
Bages ca. 40 min ved 180 grader.
200 g sukker
250 g ricotta
2 æg
100 g kogt gulerod
½ dl olivenolie
150 g hvedemel
3 spsk kakao
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniliesukker
20 g pinjekerner
30 g valnødder
Kog gulerødderne møre og blend dem sammen med olien.
Pisk sukker og æg godt sammen og tilsæt ricottaen. Rør det godt sammen og bland det med gulerødderne.
Bland hvedemel, bagepulver, vaniliesukker og kakao i og rør det til en jævn masse.
Hæld det i en smurt springform.
Når kagen har bagt ca. 8 minutter kommer pinjekerner og valnødder på. Ved at vente til kagen er bagt lidt forhindrer man at nødderne synker til bunds.
Bages ca. 40 min ved 180 grader.
Uge 19
Så er vi tilbage til normal hverdag og derfor er der også lavet madplan igen.
Lørdag: Pita med falaffel
Søndag: Kyllingfilet, pommes frites og broccoli
Mandag: Mexikanske pandekager
Tirsdag: Hotdogs
Onsdag: Pølsesuppe
Torsdag: Indiske pandekager med ærtemos
Fredag: Bøf m/løg og kartofler
Lørdag: Pita med falaffel
Søndag: Kyllingfilet, pommes frites og broccoli
Mandag: Mexikanske pandekager
Tirsdag: Hotdogs
Onsdag: Pølsesuppe
Torsdag: Indiske pandekager med ærtemos
Fredag: Bøf m/løg og kartofler
onsdag den 1. maj 2013
Uge 18
Uge 18 er også en lidt atypisk uge og jeg har ikke lavet madplan. Der har været så mange rester efter konfirmationen, at dem er der gået sport i at få brugt.
I dag skal vi have spaghetti med kødsovs og jeg har lavet tomatsaucen helt fra bunden for jeg har en del friske tomater i overskud.
Jeg har brugt:
1 løg
3 stængler blegselleri
1 stor gulerod
5 store tomater
En rest fløde
Salt og krydderi
Først skoldede jeg tomaterne og tog skindet af. Kom lidt olie en gryde og kom grønsagerne i. Jeg skar dem bare i grove tern. Kog det hele sammen med fløde og de krydderier du ønsker gerne en time. Jo længere jo bedre. Når det er kogt færdigt skal det blendes.
Derefter brunede jeg noget oksekød og hældte tomatsaucen over. Lad det koge sammen mens du koger spaghetti.
I dag skal vi have spaghetti med kødsovs og jeg har lavet tomatsaucen helt fra bunden for jeg har en del friske tomater i overskud.
Jeg har brugt:
1 løg
3 stængler blegselleri
1 stor gulerod
5 store tomater
En rest fløde
Salt og krydderi
Først skoldede jeg tomaterne og tog skindet af. Kom lidt olie en gryde og kom grønsagerne i. Jeg skar dem bare i grove tern. Kog det hele sammen med fløde og de krydderier du ønsker gerne en time. Jo længere jo bedre. Når det er kogt færdigt skal det blendes.
Derefter brunede jeg noget oksekød og hældte tomatsaucen over. Lad det koge sammen mens du koger spaghetti.
lørdag den 20. april 2013
Uge 17
Jeg har valgt at springe over ugeplanen i denne uge. Vi skal have konfirmation St. Bededag så der er familie hjemme både fra USA og England. Så derfor går ugen med at spise sammen med dem, så det er ikke til at vide hvilke dage vi skal spise hjemme.
tirsdag den 16. april 2013
Tacotærte
Denne her tacotærte har jeg fundet på www.newyorkerbyheart.blogspot.com. Den er supergod! Jeg tager den dovne version og bruger en købt tærtedej. Det smager fint og er sååååå meget nemmere. Jeg har ændret en smule i opskriften, så den passer til min families smagsløg.
Fyldet laves sådan her:
Fyld 1:
500 g hakket oksekød
1 pose tacokrydderi
1 løg, hakket
1 fed hvidløg, hakket
1½ vand
friskkværnet peber
Fyld 2:
2 tomater, hakket
1 rød peberfrugt, skåret i små tern
2 dl creme fraiche
4 spsk. mayonnaise
salt, friskkværnet peber
2 dl revet ost
Fyld 1:Svits kødet og tilsæt løg og lad det stege med, til det bliver blødt og begynder at tage farve. Kom hvidløg og tacokrydderi ved, rør godt rundt og tilsæt så vandet. Skru ned for varmen og lad det simre i ca. 5 minutter. Tag af varmen.
Fyld 2:
Kom peberfrugt og tomater i en skål. Tilsæt creme fraiche, mayonnaise, salt, friskkværnet peber og ost. Rør det hele godt sammen.
Fordel kødfyldet på tærtebunden. Fordel så fyld nr. 2 ovenpå, sæt i ovnen og bag i ca. 20-30 minutter, til tærten er gylden.
Fyldet laves sådan her:
Fyld 1:
500 g hakket oksekød
1 pose tacokrydderi
1 løg, hakket
1 fed hvidløg, hakket
1½ vand
friskkværnet peber
Fyld 2:
2 tomater, hakket
1 rød peberfrugt, skåret i små tern
2 dl creme fraiche
4 spsk. mayonnaise
salt, friskkværnet peber
2 dl revet ost
Fyld 1:Svits kødet og tilsæt løg og lad det stege med, til det bliver blødt og begynder at tage farve. Kom hvidløg og tacokrydderi ved, rør godt rundt og tilsæt så vandet. Skru ned for varmen og lad det simre i ca. 5 minutter. Tag af varmen.
Fyld 2:
Kom peberfrugt og tomater i en skål. Tilsæt creme fraiche, mayonnaise, salt, friskkværnet peber og ost. Rør det hele godt sammen.
Fordel kødfyldet på tærtebunden. Fordel så fyld nr. 2 ovenpå, sæt i ovnen og bag i ca. 20-30 minutter, til tærten er gylden.
Uge 16
Lørdag: Blomkålsgratin
Søndag: Lasagne og tomatsalat
Mandag: Rester af lasagne og blomkålsgratin
Tirsdag: Frikadeller, kartofler og råkostsalat
Onsdag: Tacotærte med grøn salat
Torsdag: Sandwich med kylling og bacon
Fredag: I byen
Søndag: Lasagne og tomatsalat
Mandag: Rester af lasagne og blomkålsgratin
Tirsdag: Frikadeller, kartofler og råkostsalat
Onsdag: Tacotærte med grøn salat
Torsdag: Sandwich med kylling og bacon
Fredag: I byen
lørdag den 6. april 2013
Kylling i cola
Det her er en opskrift fra Vægtkonsulenterne, som jeg har fået af en veninde. Jeg havde helt glemt den, men har genoplivet den til familiens glæde. Der bliver en god sovs til ris ud af det.
Kyllingebryst
Cola light
Ketchup
og krydderier efter smag. Jeg brugte frisk chili
Bland lige dele cola og ketchup. Jeg brugte 2½ dl af hver til 4 personer. Rør salt og evt. chili i.
Læg kyllingen i et ildfast fad og hæld blandingen over. Sæt det i ovnen ved 200 grader til kyllingen er gennemstegt. Ca. ½ time.
Server med ris og grønsager.
Kyllingebryst
Cola light
Ketchup
og krydderier efter smag. Jeg brugte frisk chili
Bland lige dele cola og ketchup. Jeg brugte 2½ dl af hver til 4 personer. Rør salt og evt. chili i.
Læg kyllingen i et ildfast fad og hæld blandingen over. Sæt det i ovnen ved 200 grader til kyllingen er gennemstegt. Ca. ½ time.
Server med ris og grønsager.
Uge 15
Lørdag: I byen
Søndag: Karbonader med grønne bønner i tomatsovs
Mandag: Kartoffel/ærtesuppe
Tirsdag: I byen
Onsdag: Hjemmelavet forårsruller
Torsdag: Kylling i sur/sød sovs
Fredag: Hjemmelavet pizza
Søndag: Karbonader med grønne bønner i tomatsovs
Mandag: Kartoffel/ærtesuppe
Tirsdag: I byen
Onsdag: Hjemmelavet forårsruller
Torsdag: Kylling i sur/sød sovs
Fredag: Hjemmelavet pizza
søndag den 31. marts 2013
Uge 14
Lørdag: Fødselsdag
Søndag: Påskefrokost
Mandag: I byen
Tirsdag: Kylling i cola m/ris og broccoli
Onsdag: Tærte med grønsager
Torsdag: Toast
Fredag: Æggekage med pølser og bacon
Søndag: Påskefrokost
Mandag: I byen
Tirsdag: Kylling i cola m/ris og broccoli
Onsdag: Tærte med grønsager
Torsdag: Toast
Fredag: Æggekage med pølser og bacon
søndag den 24. marts 2013
Grønne bønner i tomatsovs
Her er en lækker måde at spise grønne bønner på. Der kan både bruges frosne og friske bønner når det er sæson.
Steg et par fed hvidløg i olie til de er brune på alle sider. Tag dem op og smid ud.
Steg et hakket løg til løgene er bløde og tilsæt så bønner. Hæld en dåse flåede tomater i og krydr med salt.
Lad det koge under låg indtil alt vandet er forsvundet fra tomaterne.
Steg et par fed hvidløg i olie til de er brune på alle sider. Tag dem op og smid ud.
Steg et hakket løg til løgene er bløde og tilsæt så bønner. Hæld en dåse flåede tomater i og krydr med salt.
Lad det koge under låg indtil alt vandet er forsvundet fra tomaterne.
Uge 13
Lørdag: I byen
Søndag: Karbonander med grønne bønner i tomatsovs
Mandag: Mexikanske pandekager
Tirsdag: Spaghetti carbonara. Tilbehør: råkostsalat
Onsdag: Pita med falaffel
Torsdag: Skinke, flødekartofler og grøn salat
Fredag: I byen
Søndag: Karbonander med grønne bønner i tomatsovs
Mandag: Mexikanske pandekager
Tirsdag: Spaghetti carbonara. Tilbehør: råkostsalat
Onsdag: Pita med falaffel
Torsdag: Skinke, flødekartofler og grøn salat
Fredag: I byen
lørdag den 16. marts 2013
Uge 12
Lørdag: Franske hotdogs
Søndag: Lasagne. Tilbehør: grøn salat
Mandag: Kyllingesandwich
Tirsdag: Kalvecuvette. Tilbehør: bedesalat
Onsdag: Tortilla de patatas. Tilbehør: tomatsalat
Torsdag: Risotto med kylling
Fredag: Karbonader og kartoftler. Tilbehør: grønne bønner i tomatsovs
Søndag: Lasagne. Tilbehør: grøn salat
Mandag: Kyllingesandwich
Tirsdag: Kalvecuvette. Tilbehør: bedesalat
Onsdag: Tortilla de patatas. Tilbehør: tomatsalat
Torsdag: Risotto med kylling
Fredag: Karbonader og kartoftler. Tilbehør: grønne bønner i tomatsovs
Kylling med baked beans
Jeg elsker baked beans. Så den her opskrift smager bare godt og så er den samtidig nem.
Kyllinglår eller anden udskæring af kylling
1-2 dåser baked beans
Læg kyllingen i et ildfast fad og krydr det. Sæt det i ovnen. Når halvdelen af stegetiden er gået hældes bønner over. Kyllingen steges færdig.
Kyllinglår eller anden udskæring af kylling
1-2 dåser baked beans
Læg kyllingen i et ildfast fad og krydr det. Sæt det i ovnen. Når halvdelen af stegetiden er gået hældes bønner over. Kyllingen steges færdig.
Uge 11
Lørdag: Hjemmelavet pizza
Søndag: Risengrød
Mandag: Tærte med forskellige grønsager
Tirsdag: Frikadeller. Tilbehør: avocado/æblesalat
Onsdag: Boller i karry. Tilbehør: råkostsalat
Torsdag: Koteletter med perlespelt. Tilbehør: grøn salat
Fredag: Kylling med baked beans. Tilbehør: broccolisalat
Søndag: Risengrød
Mandag: Tærte med forskellige grønsager
Tirsdag: Frikadeller. Tilbehør: avocado/æblesalat
Onsdag: Boller i karry. Tilbehør: råkostsalat
Torsdag: Koteletter med perlespelt. Tilbehør: grøn salat
Fredag: Kylling med baked beans. Tilbehør: broccolisalat
søndag den 3. marts 2013
Uge 10
Lørdag: Tarteletter
Søndag: I byen
Mandag: Hakkebøffer, kartlofler og broccoli
Tirsdag: Risengrød
Onsdag: Pasta med skinke og ærter
Torsdag: Pizza med grøn salat
Fredag: Børnefødselsdag - burgere
Søndag: I byen
Mandag: Hakkebøffer, kartlofler og broccoli
Tirsdag: Risengrød
Onsdag: Pasta med skinke og ærter
Torsdag: Pizza med grøn salat
Fredag: Børnefødselsdag - burgere
lørdag den 23. februar 2013
Uge 9
Lørdag: Tyndstegsfilet med lun persillerodssalat
Søndag: Rester fra lørdag
Mandag: Mexikanske pandekager med chili beans
Tirsdag: Kylling, ovnkartofler og gratineret blomkål
Onsdag: Suppe med kød- og melboller
Torsdag: Spaghetti med kødsovs
Fredag: Tarteletter og ostefondue
Søndag: Rester fra lørdag
Mandag: Mexikanske pandekager med chili beans
Tirsdag: Kylling, ovnkartofler og gratineret blomkål
Onsdag: Suppe med kød- og melboller
Torsdag: Spaghetti med kødsovs
Fredag: Tarteletter og ostefondue
søndag den 17. februar 2013
Uge 8
Igen har uge 7 budt på uventede invitationer, så jeg har rykket nogle retter til uge 8.
Lørdag: Lasagne med rodfrugter
Søndag: Hjemmelavet nuggets med pomme fritter. Tilbehør: broccolisalat
Mandag: Rester af lasagnen med salat
Tirsdag: Spaghetti med kødboller. Tilbehør: tomatsalat
Onsdag: Hjemmelavede burgere
Torsdag: Spansk tortilla med italiensk brødsalat
Fredag: Svensk pølseret med grøn salat
Lørdag: Lasagne med rodfrugter
Søndag: Hjemmelavet nuggets med pomme fritter. Tilbehør: broccolisalat
Mandag: Rester af lasagnen med salat
Tirsdag: Spaghetti med kødboller. Tilbehør: tomatsalat
Onsdag: Hjemmelavede burgere
Torsdag: Spansk tortilla med italiensk brødsalat
Fredag: Svensk pølseret med grøn salat
søndag den 10. februar 2013
Uge 7
Lørdag: ikke spise hjemme
Søndag: Hjemmelavet pizza med grøn salat
Mandag: Æggekage, tilbehør: grønne bønner i tomatsovs
Tirsdag: Ristaffel
Onsdag: Hjemmelavet nuggets med pommes frites og coleslaw
Torsdag: Lasagne med kødsovs med mange rodfrugter
Fredag: Rester af lasagne med salat
Søndag: Hjemmelavet pizza med grøn salat
Mandag: Æggekage, tilbehør: grønne bønner i tomatsovs
Tirsdag: Ristaffel
Onsdag: Hjemmelavet nuggets med pommes frites og coleslaw
Torsdag: Lasagne med kødsovs med mange rodfrugter
Fredag: Rester af lasagne med salat
torsdag den 7. februar 2013
Suppe med nudler og kylling
Den her opskrift er fra Spis Bedre marts 2012. Hold da op den var hurtig og nem. Det er ikke sidste gang vi får den.
Der er ingefær i opskriften ... Det havde jeg ikke lige, så det sprang jeg over, men det smager garanteret bedre med. Jeg kom også porrer i stedet for forårsløg. Porrerne kom jeg i sammen med gulerødderne.
Til 4 personer
4 stk kyllingebryst
4 cm ingefær
2 hønsebouillonterninger
400 g gulerødder
200 g æggenudler
3 spsk soya
1 bundt forårsløg
Steg kyllingen til den er gennemstegt. Skær det i mundrette stykker.
Imens kyllingen steger bringes 2 liter vand i kog med bouillonen. Hak ingefæren fint og tilsæt. Skær gulerødderne i skrå skiver og tilsæt sammen med nudlerne. Kog til nudlerne er møre. Smag til med soya. Skær forårsløgene i tynde skiver og drys over suppen sammen med kyllingen.
Der er ingefær i opskriften ... Det havde jeg ikke lige, så det sprang jeg over, men det smager garanteret bedre med. Jeg kom også porrer i stedet for forårsløg. Porrerne kom jeg i sammen med gulerødderne.
Til 4 personer
4 stk kyllingebryst
4 cm ingefær
2 hønsebouillonterninger
400 g gulerødder
200 g æggenudler
3 spsk soya
1 bundt forårsløg
Steg kyllingen til den er gennemstegt. Skær det i mundrette stykker.
Imens kyllingen steger bringes 2 liter vand i kog med bouillonen. Hak ingefæren fint og tilsæt. Skær gulerødderne i skrå skiver og tilsæt sammen med nudlerne. Kog til nudlerne er møre. Smag til med soya. Skær forårsløgene i tynde skiver og drys over suppen sammen med kyllingen.
lørdag den 2. februar 2013
Uge 6
Der gik lidt kuk i planen fra uge 5 pga. uventede invitationer med mere, så hele 3 retter er overflyttet til uge 6
Lørdag: Wienerschnitzler, brasede kartofler og ærter
Søndag: Boller i karry. Broccolisalat med æbler
Mandag: Frikadeller og kartofler. Rødkål
Tirsdag: Sandwich med kylling og bacon
Onsdag: Suppe med kylling, nudler og porrer
Torsdag: Skolefest
Fredag: Tærte med porrer, gulerødder og ærter
Lørdag: Wienerschnitzler, brasede kartofler og ærter
Søndag: Boller i karry. Broccolisalat med æbler
Mandag: Frikadeller og kartofler. Rødkål
Tirsdag: Sandwich med kylling og bacon
Onsdag: Suppe med kylling, nudler og porrer
Torsdag: Skolefest
Fredag: Tærte med porrer, gulerødder og ærter
onsdag den 30. januar 2013
Hjemmebagte hvidløgsflutes
Denne opskrift har jeg brugt gennem lang tid. Den er fundet i et eller andet dameblad for år tilbage, så jeg ved desværre ikke hvem der er ophavsmand (-kvinde) til denne suværene opskrift.
Til 4 flutes:
Dej:
50 g gær
5 dl håndvarmt vand
1 tsk. salt
ca. 700 g hvedemel
Fyld:
4 fed hvidløg
1½ dl hytteost
½ dl olivenolie
Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt. Ælt melet i lidt ad gangen og ælt dejen godt sammen. Lad den hæve tildækket i 30 minutter.
Rør hytteosten med presset hvidløg og olie.
Ælt dejen igennem og del den i 4 stykker. Rul hvert stykke ud til en aflang firkant på ca. 15 x 30 cm. Fordel hvidløgsfyldet på de 4 stykker dej og rul dem sammen på den lange led. Husk at lukke dejenderne godt. Lad flutene efterhæve på pladen i 30-40 min. Rids dem, men ikke for dybt og og pensl dem med koldt vand. Drys let med mel. Bag dem i en 225 grader varm ovn i ca. 25 minutter.
Afkøl på bagerist.
De er rigtig gode at fryse.
Til 4 flutes:
Dej:
50 g gær
5 dl håndvarmt vand
1 tsk. salt
ca. 700 g hvedemel
Fyld:
4 fed hvidløg
1½ dl hytteost
½ dl olivenolie
Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt. Ælt melet i lidt ad gangen og ælt dejen godt sammen. Lad den hæve tildækket i 30 minutter.
Rør hytteosten med presset hvidløg og olie.
Ælt dejen igennem og del den i 4 stykker. Rul hvert stykke ud til en aflang firkant på ca. 15 x 30 cm. Fordel hvidløgsfyldet på de 4 stykker dej og rul dem sammen på den lange led. Husk at lukke dejenderne godt. Lad flutene efterhæve på pladen i 30-40 min. Rids dem, men ikke for dybt og og pensl dem med koldt vand. Drys let med mel. Bag dem i en 225 grader varm ovn i ca. 25 minutter.
Afkøl på bagerist.
De er rigtig gode at fryse.
Rødkålssalat
Denne opskrift er fundet i Hjemmets Bedste Mad nr. 7, september 2012.
200 g fintsnittet rødkål
100 g syltede rødbeder i tern
1 rødt æble i tern
Dressing:
½ finthakket rødløg
1 spsk. ribsgelé
1 spsk. balsamico
1 spsk. olivenolie
Salt
Pisk dressingen sammen og hæld den over salaten. Lad den gerne trække en time eller to. Det bliver den kun bedre af.
200 g fintsnittet rødkål
100 g syltede rødbeder i tern
1 rødt æble i tern
Dressing:
½ finthakket rødløg
1 spsk. ribsgelé
1 spsk. balsamico
1 spsk. olivenolie
Salt
Pisk dressingen sammen og hæld den over salaten. Lad den gerne trække en time eller to. Det bliver den kun bedre af.
lørdag den 26. januar 2013
Æble/avocadosalat
Denne er en kombination jeg lærte at lave, da jeg boede i Spanien og det smager fantastisk. Især for sådan en som mig, der elsker avocado.
til 2 personer
2 æbler
1 avocado
1 lille løg (gerne rødløg)
Skær det hele i tern og bland det. Hæld olivenolie og balsamicoeddike samt en smule salt. Rør rundt og det er klar til at spise!
til 2 personer
2 æbler
1 avocado
1 lille løg (gerne rødløg)
Skær det hele i tern og bland det. Hæld olivenolie og balsamicoeddike samt en smule salt. Rør rundt og det er klar til at spise!
Uge 5
Lørdag: Gryderet med ovnbagte kartofler og rødkålssalat
Søndag: Wienerschnitzler med brasede kartoftler og ærter
Mandag: Pastasalat med kylling (rest fra fredag)
Tirsdag: Forloren hare med kartofler og surt
Onsdag: Boller i karry. Tilbehør: Æble/avocadosalat
Torsdag: Suppe med nudler, kylling og porrer
Fredag: Indbagt kylling med pommes frites. Tilbehør: Råkostsalat
Søndag: Wienerschnitzler med brasede kartoftler og ærter
Mandag: Pastasalat med kylling (rest fra fredag)
Tirsdag: Forloren hare med kartofler og surt
Onsdag: Boller i karry. Tilbehør: Æble/avocadosalat
Torsdag: Suppe med nudler, kylling og porrer
Fredag: Indbagt kylling med pommes frites. Tilbehør: Råkostsalat
tirsdag den 22. januar 2013
Tomatsalat med en anderledes dressing
Den klassiske tomatsalat med balsamico dressing er altid god, men denne her dressing er en rigtig god variation.
Tomater og løg skæres i skiver.
Bland en dressing af:
1 dl olie
½ dl eddike
½ dl sukker
1 tsk salt
1 tsk paprika
Blend det med en stavblender og hæld det over tomaterne og løgene.
Tomater og løg skæres i skiver.
Bland en dressing af:
1 dl olie
½ dl eddike
½ dl sukker
1 tsk salt
1 tsk paprika
Blend det med en stavblender og hæld det over tomaterne og løgene.
Tomatsuppe med tortillachips
Denne her suppe fik jeg oprindeligt serveret som en forret, men den kan også bruges som en hovedret. Så serverer jeg nemlig bare noget stegt kylling samt ris til. Så bliver den dejlig mættende.
Til 4 personer:
1 terning grønsagsbouillon
1 fint hakket løg
3 friske hakkede tomater
1 stor dåse tomatpuré
2 dåser flåede tomater
2½ dl madlavningsfløde
Chilipulver
Vand
Tortillachips
Kom de forskellige tomater, bouillon, løg og chilipulver i en gryde. Kog det i ca. 15 min. Tilsæt herefter fløden og vand (mængden afhænger af hvor tynd du vil have suppen) og kog yderligere nogle minutter. Smag til med salt og peber.
Når suppen er øst op i tallerken så knuses en håndfuld tortillachips henover.
Til 4 personer:
1 terning grønsagsbouillon
1 fint hakket løg
3 friske hakkede tomater
1 stor dåse tomatpuré
2 dåser flåede tomater
2½ dl madlavningsfløde
Chilipulver
Vand
Tortillachips
Kom de forskellige tomater, bouillon, løg og chilipulver i en gryde. Kog det i ca. 15 min. Tilsæt herefter fløden og vand (mængden afhænger af hvor tynd du vil have suppen) og kog yderligere nogle minutter. Smag til med salt og peber.
Når suppen er øst op i tallerken så knuses en håndfuld tortillachips henover.
søndag den 20. januar 2013
Bacon/kartoffelfad
I dag har jeg haft gang i en gammel opskrift fra gemmerne. Jeg havde helt glemt den, men den er ikke blevet mindre god. Jeg havde noget broccoli,der trængte til at blive spist, så det har jeg tilføjet opskriften og det vil jeg bestemt også gøre næste gang for det smagte godt.
200 g bacon
8-10 kartofler
1 rødløg
1 grøn peber
2 dl madlavningsfløde
1½ dl revet ost
salt, peber og muscatnød
Steg bacon og løg. Striml peberen, skær kartoflerne i skíver og del broccoliet i buketter. Kom det hele i et ildfast fad og bland det med osten. Krydr det og hæld fløden over.
Stil det i ovnen i ca ½ time ved 200 grader
200 g bacon
8-10 kartofler
1 rødløg
1 grøn peber
2 dl madlavningsfløde
1½ dl revet ost
salt, peber og muscatnød
Steg bacon og løg. Striml peberen, skær kartoflerne i skíver og del broccoliet i buketter. Kom det hele i et ildfast fad og bland det med osten. Krydr det og hæld fløden over.
Stil det i ovnen i ca ½ time ved 200 grader
Uge 4
Lørdag: I byen
Søndag: Bacon/kartoffelfad
Mandag: Spaghetti med kødsovs
Tirsdag: Pandekager
Onsdag: I byen
Torsdag: Arrangement på skolen
Fredag: Helstegt kylling med bagte rodfrugter
Søndag: Bacon/kartoffelfad
Mandag: Spaghetti med kødsovs
Tirsdag: Pandekager
Onsdag: I byen
Torsdag: Arrangement på skolen
Fredag: Helstegt kylling med bagte rodfrugter
mandag den 14. januar 2013
Tunmousse
Jeg er ikke den store fiskespiser men lige tun elsker jeg. Især tunmousse. Jeg kan dog ikke ret godt lide dem, der er lavet med smør, da de er for fede. Denne her opskrift er lavet med flødeost og husblas og er derfor ikke så fed.
Denne portion er til 4-6 personer.
2 dåser tun i vand
300 g friskost light
2 spsk citron
1 spsk hakket løg
salt/peber
6-10 små kapers
4 blade husblas
Tun, ost, kapers og citronsaft blendes og løget blandet i. Smag til med salt og peber. Udblød husblasen i koldt vand og smelt det i mikrovnen. Rør det i blandingen og hæld i en form. Stil det i køleskabet mindst 2-3 timer men gerne natten over.
Jeg kommer gerne film i formen inden jeg hælder tunmoussen i, så er den nemmere at få ud af formen.
Denne portion er til 4-6 personer.
2 dåser tun i vand
300 g friskost light
2 spsk citron
1 spsk hakket løg
salt/peber
6-10 små kapers
4 blade husblas
Tun, ost, kapers og citronsaft blendes og løget blandet i. Smag til med salt og peber. Udblød husblasen i koldt vand og smelt det i mikrovnen. Rør det i blandingen og hæld i en form. Stil det i køleskabet mindst 2-3 timer men gerne natten over.
Jeg kommer gerne film i formen inden jeg hælder tunmoussen i, så er den nemmere at få ud af formen.
søndag den 13. januar 2013
Uge 3
Lørdag: koteletter i fad med kartoffelbåde
Søndag: spaghetti carbonara med broccoli
Mandag: hakkebøffer med bløde løg
Tirsdag: tortilla de patatas (spansk kartoffel æggekage)
Onsdag: tomatsuppe med tortillachips
Torsdag: ikke spise hjemme
Fredag: ikke spise hjemme
Søndag: spaghetti carbonara med broccoli
Mandag: hakkebøffer med bløde løg
Tirsdag: tortilla de patatas (spansk kartoffel æggekage)
Onsdag: tomatsuppe med tortillachips
Torsdag: ikke spise hjemme
Fredag: ikke spise hjemme
tirsdag den 8. januar 2013
Apple pie
Dette her er en rigtig amerikansk æbletærte og den er så nem. Mest fordi dejen er nem at rulle ud. Det er nemlig noget af det jeg hader mest ved at lave tærter ... Den umulige dej der ikke kan rulles ud. Derfor bruger jeg også denne dej, når jeg skal lave madtærter.
150 g margarine
250 g mel
5-7 spsk vand
Smuldr margarinen i melet og saml dejen med vandet. Stil den i køleskabet 1 times tid. Rul 2/3 delen af dejen ud til bund og fyld den med:
8 store æbler i både
3 spsk mel
250 g sukker
2 tsk kanel
Læg æblerne i først og det mel, sukker og kanel og drys det over.
Rul den resterende dej ud til låg og læg det over. Prik i det med en gaffel og smør med sammenpisket æg.
Bages ved 200 grader i 40 min.
150 g margarine
250 g mel
5-7 spsk vand
Smuldr margarinen i melet og saml dejen med vandet. Stil den i køleskabet 1 times tid. Rul 2/3 delen af dejen ud til bund og fyld den med:
8 store æbler i både
3 spsk mel
250 g sukker
2 tsk kanel
Læg æblerne i først og det mel, sukker og kanel og drys det over.
Rul den resterende dej ud til låg og læg det over. Prik i det med en gaffel og smør med sammenpisket æg.
Bages ved 200 grader i 40 min.
mandag den 7. januar 2013
Blomkålsgratin
Min farmor lavede verdens bedste blomkålsgratin og jeg har heldigvis arvet opskriften. Jeg har også arvet det ildfaste fad hun altid lavede den i, så det er næsten som at spise farmors gratin.
100 g margarine
150 g mel
½ l mælk
4 æg (deles i blommer og hvider)
citronsaft
salt/peber
1 revet løg
Smelt margarinen og tilsæt melet. Rør godt rundt. Tilsæt mælk lidt efter lidt mens der piskes godt. Pisk det til en lind masse.
Æggeblommerne røres i ét af gangen. Bland massen med citronsaft, salt/peber og revet løg.
Pisk hviderne stive og fold dem i blandingen.
Kog blomkålet i 5-10 minutter og fordel det i et ildfast fad. Hæld blandingen udover og drys raps henover.
Bages 1½-2 timer ved 180 grader.
100 g margarine
150 g mel
½ l mælk
4 æg (deles i blommer og hvider)
citronsaft
salt/peber
1 revet løg
Smelt margarinen og tilsæt melet. Rør godt rundt. Tilsæt mælk lidt efter lidt mens der piskes godt. Pisk det til en lind masse.
Æggeblommerne røres i ét af gangen. Bland massen med citronsaft, salt/peber og revet løg.
Pisk hviderne stive og fold dem i blandingen.
Kog blomkålet i 5-10 minutter og fordel det i et ildfast fad. Hæld blandingen udover og drys raps henover.
Bages 1½-2 timer ved 180 grader.
Drømmeroulade
Jeg har en veninde, der elsker denne roulade og den er også rigtig god. Samtidig er den nem at lave.
3 æg
175 g sukker
35 g kartoffelmel
2 spsk. mel
2 spsk. kakao
1 tsk. bagepulver
Fyld:
½ l fløde
3-4 bananer
Æg og sukker piskes hvidt og luftigt. Bland mel, kartoffelmel, bagepulver og kakao. Rør det i blandingen.
Bred dejen ud på en bageplade med bagepapir og glat den ud med en palet.
Bag i 12-15 min. ved 200 grader.
Den bagte kage vendes ud på et stykke bagepapir hvorpå der er drysset sukker. Læg et viskestykke over indtil den er kølet lidt af. Kom flødeskummet på og fordel bananerne henover. Rul rouladen sammen. Kan evt. pyntes med mere flødeskum.
3 æg
175 g sukker
35 g kartoffelmel
2 spsk. mel
2 spsk. kakao
1 tsk. bagepulver
Fyld:
½ l fløde
3-4 bananer
Æg og sukker piskes hvidt og luftigt. Bland mel, kartoffelmel, bagepulver og kakao. Rør det i blandingen.
Bred dejen ud på en bageplade med bagepapir og glat den ud med en palet.
Bag i 12-15 min. ved 200 grader.
Den bagte kage vendes ud på et stykke bagepapir hvorpå der er drysset sukker. Læg et viskestykke over indtil den er kølet lidt af. Kom flødeskummet på og fordel bananerne henover. Rul rouladen sammen. Kan evt. pyntes med mere flødeskum.
Risotto med kylling
I dag har jeg lavet en meget nem og ret velsmagende risotto. Der skal flåede tomater i, men jeg brugte en ret stor rest tomatsovs fra gårsdagens pizza.
1 løg (finthakket)
1 fed hvidløg (finthakket)
400 g kyllingebryst eller inderfilet
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk paprika
3 dl ris
1 dåse hakkede tomater
4-5 dl vand
salt og peber.
Steg løg og hvidløg bløde i olie og tilsæt derefter kyllngen, der er skåret i tern. Tilsæt derefter krydderier og ris. Rør rundt og tilsæt tomater og vand. Lad det koge op og skru ned for varmen. Læg låg på og lad det simre til risene er møre. Tilsæt mere vand hvis det er nødvendigt. Smag til med salt og peber.
1 løg (finthakket)
1 fed hvidløg (finthakket)
400 g kyllingebryst eller inderfilet
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk paprika
3 dl ris
1 dåse hakkede tomater
4-5 dl vand
salt og peber.
Steg løg og hvidløg bløde i olie og tilsæt derefter kyllngen, der er skåret i tern. Tilsæt derefter krydderier og ris. Rør rundt og tilsæt tomater og vand. Lad det koge op og skru ned for varmen. Læg låg på og lad det simre til risene er møre. Tilsæt mere vand hvis det er nødvendigt. Smag til med salt og peber.
lørdag den 5. januar 2013
Skinkesnitzler med æblekompot
Denne opskrift har jeg fundet i Hjemmet Bedste Mad januar 2013. Den var ret nem og det smagte rigtig godt. Vi fik hasselback kartofler til.
4 skinkesnitzler
2 fed hvidløg
8 friske salvieblad
Bank snitzlerne flade. Jeg lagde dem i en frysepose og brugte min kagerulle). Skær dem i to stykker og rulle dem sammen omkring hvidløg og salvie. Luk dem med tandstikker.
Steg dem ca. 10 min på en pande indtil de er gennemstegte.
Æblekompot
4 æbler
1 frisk chilli
2 dl æblejuice
1 bundt forårsløg
2 tsk. sukker
Skær æblerne i tern og kog dem i æblejuicen med den hakket chilli til æblerne er møre. Tag dem af varmen og tilsæt forårsløg. Smag til med salt og sukker.
4 skinkesnitzler
2 fed hvidløg
8 friske salvieblad
Bank snitzlerne flade. Jeg lagde dem i en frysepose og brugte min kagerulle). Skær dem i to stykker og rulle dem sammen omkring hvidløg og salvie. Luk dem med tandstikker.
Steg dem ca. 10 min på en pande indtil de er gennemstegte.
Æblekompot
4 æbler
1 frisk chilli
2 dl æblejuice
1 bundt forårsløg
2 tsk. sukker
Skær æblerne i tern og kog dem i æblejuicen med den hakket chilli til æblerne er møre. Tag dem af varmen og tilsæt forårsløg. Smag til med salt og sukker.
Broccolisalat med æbler
Lene Hansson har udgivet en genial bog med salater, der hedder "Lene Hanssons salater til alle dagens måltider". Denne opskrift er derfra:
1 broccoli
2 røde æbler
1 rødløg
1 håndfuld mandler
Dressing:
2 spsk. hvidvinseddike
4 spsk. olivenolie
½ tsk. kryddersalt og peber
Del broccolien i buketterblev skal blancheres i 2-3 min. i en gryde med kogende vand. Lad dem dryppe af. Rist mandlerne på en varm pande. Skær æblerne i både og løget i tynde ringe.
Bland det hele og hæld dressingen over.
1 broccoli
2 røde æbler
1 rødløg
1 håndfuld mandler
Dressing:
2 spsk. hvidvinseddike
4 spsk. olivenolie
½ tsk. kryddersalt og peber
Del broccolien i buketterblev skal blancheres i 2-3 min. i en gryde med kogende vand. Lad dem dryppe af. Rist mandlerne på en varm pande. Skær æblerne i både og løget i tynde ringe.
Bland det hele og hæld dressingen over.
Appelsin/avocado-salsa
Dette er en opskrit fra Hjemmets Bedste Mad fra jaunar 2013.
1 appelsin
1 avocado
½ rødløg (finthakket)
1/4 frisk chilli (finthakket)
1 limefrugt
1 spsk. olivenolie
salt og peber
Skær appelsin og avocado i mindre stykker og bland det med rødløg og chilli. Hæld limesaft og olie over og smag til med salt og peber.
1 appelsin
1 avocado
½ rødløg (finthakket)
1/4 frisk chilli (finthakket)
1 limefrugt
1 spsk. olivenolie
salt og peber
Skær appelsin og avocado i mindre stykker og bland det med rødløg og chilli. Hæld limesaft og olie over og smag til med salt og peber.
Uge 1 og 2
Madplaner
Jeg har sat mig for at lave en madplan hver uge, der gælder fra lørdag til fredag, eftersom jeg altid handler lørdag. Så kan jeg fredag aften lave madplanen for en kommende uge samt et indkøbsseddel. Derefter handler jeg til hele ugen lørdag formiddag. Jeg håber, at det betyder, at vi kan komme til at spise noget mere sundt og ikke falde i fælden med de lette løsninger alt for tit.
Jeg startede 1. januar og det har set således ud:
1. januar: rester fra nytårsaften.
2. januar: kartoffel og broccolikager med karbonader (ingen opskrift for det var ikke noget succes)
3. januar: Brændende kærlighed med appelsin og avocadosalsa
4. januar: Skinkesnitzler med æblesovs
I går lavede jeg så madplanen for uge 2 og den ser således ud
5. januar: Tærte med skinke og porrer. Tilbehør: broccoli og æblesalat
6. januar: Hjemmelavet pizza
7. januar: Kyllinge risotto
8. januar: Boller i karry. Tilbehør råkostsalat
9. januar: Mexikanske pandekager
10. januar: Kyllingespyd og kartoffelsalat. Tilbehør: grøn salat
11. januar: Hjemmelavede burgere
Jeg har sat mig for at lave en madplan hver uge, der gælder fra lørdag til fredag, eftersom jeg altid handler lørdag. Så kan jeg fredag aften lave madplanen for en kommende uge samt et indkøbsseddel. Derefter handler jeg til hele ugen lørdag formiddag. Jeg håber, at det betyder, at vi kan komme til at spise noget mere sundt og ikke falde i fælden med de lette løsninger alt for tit.
Jeg startede 1. januar og det har set således ud:
1. januar: rester fra nytårsaften.
2. januar: kartoffel og broccolikager med karbonader (ingen opskrift for det var ikke noget succes)
3. januar: Brændende kærlighed med appelsin og avocadosalsa
4. januar: Skinkesnitzler med æblesovs
I går lavede jeg så madplanen for uge 2 og den ser således ud
5. januar: Tærte med skinke og porrer. Tilbehør: broccoli og æblesalat
6. januar: Hjemmelavet pizza
7. januar: Kyllinge risotto
8. januar: Boller i karry. Tilbehør råkostsalat
9. januar: Mexikanske pandekager
10. januar: Kyllingespyd og kartoffelsalat. Tilbehør: grøn salat
11. januar: Hjemmelavede burgere
søndag den 1. januar 2012
Lemon meringue pie
Så er det endelig lykkedes mig at sammestykke den perfekte lemon meringue pie efter at have prøvet en del opskrifter. Det er min yndlingskage/tærte!
Lav en tærtedej af:
150 g mel
100 g smør
75 g flormelis
1 æg
Kom det hele i en foodprocessor og kør det ved højeste hastighed til det samler sig. Kom dejen i en plastpose eller et stykke film og læg det i køleskabet - gerne en time.
Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud. Læg den i en tærteform og bag den blindt i 20 min ved 200 grader. At bage blindt betyder at lægge et stykke bagepapir i og fyld op med ris, kikærter, bønner eller lign. Bag i 15 min og tag bagepapiret op af formen og bag yderligere 5 min.
Fyld:
200 g sukker
15 g mel
25 g maizena
3,5 dl vand
2 citroner både saft og skal
30 g smør
4 æggeblommer
Pisk sukker, mel og maizena sammen i en gryde. Tilsæt vand, saft og skal af citron og varm det op. Kom smør i. Pisk æggeblommerne sammen og tilsæt ca. 1 dl af det varme og rør. Hæld derefter æggemassen over i gryden. Rør i gryden konstant imens det bringes i kog. Når cremen er tyk tages gryden af varmen og cremen hældes over i tærteformen.
Marengs
4 æggehvider
75 g sukker
Jeg bruger altid past. æggehvider, da de kun skal kort tid i ovnen.
Pisk æggehviderne og tilsæt sukker lidt efter lidt.
Brug en ske til at lægge marengsen ovenpå citroncremen.
Bag tærten ved 190 grader i ca. 10 min. til marengsen får lidt farve.
Lav en tærtedej af:
150 g mel
100 g smør
75 g flormelis
1 æg
Kom det hele i en foodprocessor og kør det ved højeste hastighed til det samler sig. Kom dejen i en plastpose eller et stykke film og læg det i køleskabet - gerne en time.
Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud. Læg den i en tærteform og bag den blindt i 20 min ved 200 grader. At bage blindt betyder at lægge et stykke bagepapir i og fyld op med ris, kikærter, bønner eller lign. Bag i 15 min og tag bagepapiret op af formen og bag yderligere 5 min.
Fyld:
200 g sukker
15 g mel
25 g maizena
3,5 dl vand
2 citroner både saft og skal
30 g smør
4 æggeblommer
Pisk sukker, mel og maizena sammen i en gryde. Tilsæt vand, saft og skal af citron og varm det op. Kom smør i. Pisk æggeblommerne sammen og tilsæt ca. 1 dl af det varme og rør. Hæld derefter æggemassen over i gryden. Rør i gryden konstant imens det bringes i kog. Når cremen er tyk tages gryden af varmen og cremen hældes over i tærteformen.
Marengs
4 æggehvider
75 g sukker
Jeg bruger altid past. æggehvider, da de kun skal kort tid i ovnen.
Pisk æggehviderne og tilsæt sukker lidt efter lidt.
Brug en ske til at lægge marengsen ovenpå citroncremen.
Bag tærten ved 190 grader i ca. 10 min. til marengsen får lidt farve.
tirsdag den 20. september 2011
Hurtigt brød med bagepulver
Da brødet er lavet med bagepulver skal det spises mens det er lunt. Det er ikke til at gemme men til at spise en weekendmorgen, hvor man er for doven til at køre til bageren.
100 g havregryn
4 dl mælk
1 tsk. salt
3 tsk. bagepulver
250-275 g mel
Det hele røres sammen og samles. Ælt ikke dejen.
Kom den i en form eller form det til et brød. Bages ca. 30 min ved 200 grader
100 g havregryn
4 dl mælk
1 tsk. salt
3 tsk. bagepulver
250-275 g mel
Det hele røres sammen og samles. Ælt ikke dejen.
Kom den i en form eller form det til et brød. Bages ca. 30 min ved 200 grader
søndag den 21. august 2011
Citron firkanter
Dette er en opskrift jeg har fundet i en kogebog af Morten Heiberg.
Bund:
125 g smør
75 g sukker
155 g hvedemel
Fyld:
4 æg
250 g sukker
½ dl friskpresset citronsaft
Reven skal fra ½ citron
30 g mel
½ tsk. bagepulver
Varm ovnen op til 180 grader
Pisk smør og sukker godt sammen og vend melet i. Kom dejen i en form og pres den lige flad hele vejen rundt. Bages midt i ovnen ca. 20 min.
Tag den ud af ovnen og køl den af mens fyldet laves.
Pisk æg og sukker sammen i ca. 2 min. Vend citronsaft og skal i. Sigt mel og bagepulver sammen og pisk det i.
Fordel fyldet over bunden og bag igen 20-22 min.
Bund:
125 g smør
75 g sukker
155 g hvedemel
Fyld:
4 æg
250 g sukker
½ dl friskpresset citronsaft
Reven skal fra ½ citron
30 g mel
½ tsk. bagepulver
Varm ovnen op til 180 grader
Pisk smør og sukker godt sammen og vend melet i. Kom dejen i en form og pres den lige flad hele vejen rundt. Bages midt i ovnen ca. 20 min.
Tag den ud af ovnen og køl den af mens fyldet laves.
Pisk æg og sukker sammen i ca. 2 min. Vend citronsaft og skal i. Sigt mel og bagepulver sammen og pisk det i.
Fordel fyldet over bunden og bag igen 20-22 min.
Multi-dej!
Denne dej kan bruges til mange ting: boller, pølsehorn, burgerboller samt sødere ting, som kanelsnegle.
Jeg synes, at den er lidt for sød til pølsehorn m.m. så der reducerer jeg mængden af sukker.
2½ dl vand
2½ dl mælk
100 g gær
2 æg
85 g sukker (Jeg bruger 50 g til den mindre søde dej)
10 g salt
200 g margarine (jeg smelter det)
1200 g mel ( jeg bruger en blanding af hvad der er i skabet gerne med havreflager eller speltflager)
Rør gæren ud i vand, mælk og margarine. Bland resten i dejen og ælt den sammen. Lad det hæve 15 min. Form derefter boller eller lign. og lad det hæve 45 min.
Bages ved 210 grader.
Dejen kan også fryses, men det har jeg ikke prøvet endnu. Men den skal i fryseren efter den er æltet. Når den tages op kan man efter ca. 1 time det ønskede og så skal det hæve i 45 min.
Her er det pølsehorn jeg har lavet.
Jeg synes, at den er lidt for sød til pølsehorn m.m. så der reducerer jeg mængden af sukker.
2½ dl vand
2½ dl mælk
100 g gær
2 æg
85 g sukker (Jeg bruger 50 g til den mindre søde dej)
10 g salt
200 g margarine (jeg smelter det)
1200 g mel ( jeg bruger en blanding af hvad der er i skabet gerne med havreflager eller speltflager)
Rør gæren ud i vand, mælk og margarine. Bland resten i dejen og ælt den sammen. Lad det hæve 15 min. Form derefter boller eller lign. og lad det hæve 45 min.
Bages ved 210 grader.
Dejen kan også fryses, men det har jeg ikke prøvet endnu. Men den skal i fryseren efter den er æltet. Når den tages op kan man efter ca. 1 time det ønskede og så skal det hæve i 45 min.
Her er det pølsehorn jeg har lavet.
onsdag den 3. august 2011
Hjemmelavet chicken nuggets
Da jeg serverede disse første gang sagde mine børn at de smagte bedre end McDonalds!
Kyllingbryst eller inderfilet skåret i passende størrelse
Revet citronskal
Hakket persille
Rasp
Salt/peber
1 æg
Bland citronskal, persille, salt og peber i raspen. Vend kyllingen i æg og derefter i rasp.
Steg dem i olie til de er gennemstegte og sprøde.
Kyllingbryst eller inderfilet skåret i passende størrelse
Revet citronskal
Hakket persille
Rasp
Salt/peber
1 æg
Bland citronskal, persille, salt og peber i raspen. Vend kyllingen i æg og derefter i rasp.
Steg dem i olie til de er gennemstegte og sprøde.
tirsdag den 2. august 2011
Kødsovs på den italienske måde
Dette er en rigtig god kødsovs til spaghetti og jo længere den koger jo bedre. Gerne 2 timer. De grøntsager der er nævnt her er et must, men jeg kommer ofte flere i (jeg tømmer gerne grøntsagsskuffen for f.eks. peber, champignon, squash og lign.).
500 g hakket oksekød
4 stængler blegselleri
4 gulerødder
1 løg
hvidløg / chilli
1 brik tomat passata (kan købes i de fleste supermarkeder)
Krydderurter (jeg bruger gerne timian, persille og salvie)
Hak grøntsager i en minihakker. Brun oksekødet og tilsæt grøntsagerne. Hæld tomat passataen over og lad det koge under låg ved svag varme, gerne 2 timer. Ca. 20 min inden det skal spises smages det til med krydderurterne samt salt og peber.
500 g hakket oksekød
4 stængler blegselleri
4 gulerødder
1 løg
hvidløg / chilli
1 brik tomat passata (kan købes i de fleste supermarkeder)
Krydderurter (jeg bruger gerne timian, persille og salvie)
Hak grøntsager i en minihakker. Brun oksekødet og tilsæt grøntsagerne. Hæld tomat passataen over og lad det koge under låg ved svag varme, gerne 2 timer. Ca. 20 min inden det skal spises smages det til med krydderurterne samt salt og peber.
Et rigtig godt brød!
Så har jeg endelig fundet en rigtig god opskrift på et nemt brød - det skal dog æltes, men det giver gode armmuskler, så det må være trøsten!
1 kg. mel
25 g gær
15 g salt
6 dl lunken vand
Opløs gæren i vandet og hæld det i melet med salt. Ælt det godt i ca. 10 min.
Form dejen til en kugle og smør den med en neutral olie. Dæk skålen med en plastikpose. Lad den hæve mindst en time, men gerne længere.
Tag dejen op og slå den ned. Del den i to og form to nye kugler,der lægges på en meldrysset bageplade og dækkes med et fugtigt viskestykke. Lad brødene hæve mindst en time, men gerne natten over (sæt pladen i ovnen og lad dem hæve der).
Varm ovnen op til 220 grader med en bageplade i. Skær nogle ridser i brødet og flyt dem forsigtigt over på den varme bageplade og bag dem ca. 35-40 min. Brødene er færdige når det lyder hult når du banker på undersiden af dem.
Jeg har lavet dem med rent hvedemel men næste gang vil jeg komme noget groft mel i samt nogle kerner. Jeg vil også prøve at lave et med valnødder og tørrede tranebær, men det er vel kun fantasien der sætter grænser!
1 kg. mel
25 g gær
15 g salt
6 dl lunken vand
Opløs gæren i vandet og hæld det i melet med salt. Ælt det godt i ca. 10 min.
Form dejen til en kugle og smør den med en neutral olie. Dæk skålen med en plastikpose. Lad den hæve mindst en time, men gerne længere.
Tag dejen op og slå den ned. Del den i to og form to nye kugler,der lægges på en meldrysset bageplade og dækkes med et fugtigt viskestykke. Lad brødene hæve mindst en time, men gerne natten over (sæt pladen i ovnen og lad dem hæve der).
Varm ovnen op til 220 grader med en bageplade i. Skær nogle ridser i brødet og flyt dem forsigtigt over på den varme bageplade og bag dem ca. 35-40 min. Brødene er færdige når det lyder hult når du banker på undersiden af dem.
Jeg har lavet dem med rent hvedemel men næste gang vil jeg komme noget groft mel i samt nogle kerner. Jeg vil også prøve at lave et med valnødder og tørrede tranebær, men det er vel kun fantasien der sætter grænser!
torsdag den 23. juni 2011
Pizzadej der ikke skal æltes
Her er en rigtig nem pizzadej, der giver en tyk pizzabund a la deep pan.
50 g gær
5 dl lunkent vand
2 tsk. salt
2 spsk. olie
675 g hvedemel
Rør gæren ud i vandet og tilsæt de andre ingredienser. Rør dejen sammen og lad den hæve min. 1 time. Tryk dejen ud i en bradepande. Det gøres bedst ved at fugte din fingre med vand. Så klistrer dejen ikke.
Kom fyld på og bag ca. 30 min. ved 225 grader.
50 g gær
5 dl lunkent vand
2 tsk. salt
2 spsk. olie
675 g hvedemel
Rør gæren ud i vandet og tilsæt de andre ingredienser. Rør dejen sammen og lad den hæve min. 1 time. Tryk dejen ud i en bradepande. Det gøres bedst ved at fugte din fingre med vand. Så klistrer dejen ikke.
Kom fyld på og bag ca. 30 min. ved 225 grader.
lørdag den 18. juni 2011
Fødselsdagsboller
Jeg har forsøgt mig med flere forskellige udgaver af fødselsdagsboller men vender altid tilbage til Ilses boller.
2½ dl mælk
50 g gær
125 g smeltet margarine
50 g sukker
½ tsk. kardemomme
500 g mel
Lun mælken og smelt margarinen heri og så rør gæren i. Husk at mælken og margarinen må ikke være for varm. Tilsæt sukker, kardemomme og mel og ælt dejen sammen. Lad den hæve ½ time og tril dejen til boller, der efterhæver 15-20 min. Pensl dem med vand eller mælk og bag dem ca. 12 min. ved 225 grader.
De er bedst hvis de bliver spist lune, så bag dem gerne ca. ½ time før de skal serveres.
Tilføjelse: Nedenstående boller er bagt lidt anderledes. Jeg har ikke smeltet margarinen. Jeg har æltet den meget bløde margarine ind i dejen og det blev de faktisk meget bedre af, så det vil jeg gøre fremover.
2½ dl mælk
50 g gær
125 g smeltet margarine
50 g sukker
½ tsk. kardemomme
500 g mel
Lun mælken og smelt margarinen heri og så rør gæren i. Husk at mælken og margarinen må ikke være for varm. Tilsæt sukker, kardemomme og mel og ælt dejen sammen. Lad den hæve ½ time og tril dejen til boller, der efterhæver 15-20 min. Pensl dem med vand eller mælk og bag dem ca. 12 min. ved 225 grader.
De er bedst hvis de bliver spist lune, så bag dem gerne ca. ½ time før de skal serveres.
Tilføjelse: Nedenstående boller er bagt lidt anderledes. Jeg har ikke smeltet margarinen. Jeg har æltet den meget bløde margarine ind i dejen og det blev de faktisk meget bedre af, så det vil jeg gøre fremover.
Abonner på:
Opslag (Atom)