Etiketter

tirsdag den 2. august 2011

Et rigtig godt brød!

Så har jeg endelig fundet en rigtig god opskrift på et nemt brød - det skal dog æltes, men det giver gode armmuskler, så det må være trøsten!

1 kg. mel
25 g gær
15 g salt
6 dl lunken vand

Opløs gæren i vandet og hæld det i melet med salt. Ælt det godt i ca. 10 min.
Form dejen til en kugle og smør den med en neutral olie. Dæk skålen med en plastikpose. Lad den hæve mindst en time, men gerne længere.
Tag dejen op og slå den ned. Del den i to og form to nye kugler,der lægges på en meldrysset bageplade og dækkes med et fugtigt viskestykke. Lad brødene hæve mindst en time, men gerne natten over (sæt pladen i ovnen og lad dem hæve der).
Varm ovnen op til 220 grader med en bageplade i. Skær nogle ridser i brødet og flyt dem forsigtigt over på den varme bageplade og bag dem ca. 35-40 min. Brødene er færdige når det lyder hult når du banker på undersiden af dem.

Jeg har lavet dem med rent hvedemel men næste gang vil jeg komme noget groft mel i samt nogle kerner. Jeg vil også prøve at lave et med valnødder og tørrede tranebær, men det er vel kun fantasien der sætter grænser!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar