Så er det endelig lykkedes mig at sammestykke den perfekte lemon meringue pie efter at have prøvet en del opskrifter. Det er min yndlingskage/tærte!
Lav en tærtedej af:
150 g mel
100 g smør
75 g flormelis
1 æg
Kom det hele i en foodprocessor og kør det ved højeste hastighed til det samler sig. Kom dejen i en plastpose eller et stykke film og læg det i køleskabet - gerne en time.
Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud. Læg den i en tærteform og bag den blindt i 20 min ved 200 grader. At bage blindt betyder at lægge et stykke bagepapir i og fyld op med ris, kikærter, bønner eller lign. Bag i 15 min og tag bagepapiret op af formen og bag yderligere 5 min.
Fyld:
200 g sukker
15 g mel
25 g maizena
3,5 dl vand
2 citroner både saft og skal
30 g smør
4 æggeblommer
Pisk sukker, mel og maizena sammen i en gryde. Tilsæt vand, saft og skal af citron og varm det op. Kom smør i. Pisk æggeblommerne sammen og tilsæt ca. 1 dl af det varme og rør. Hæld derefter æggemassen over i gryden. Rør i gryden konstant imens det bringes i kog. Når cremen er tyk tages gryden af varmen og cremen hældes over i tærteformen.
Marengs
4 æggehvider
75 g sukker
Jeg bruger altid past. æggehvider, da de kun skal kort tid i ovnen.
Pisk æggehviderne og tilsæt sukker lidt efter lidt.
Brug en ske til at lægge marengsen ovenpå citroncremen.
Bag tærten ved 190 grader i ca. 10 min. til marengsen får lidt farve.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar