Etiketter

mandag den 7. januar 2013

Blomkålsgratin

Min farmor lavede verdens bedste blomkålsgratin og jeg har heldigvis arvet opskriften. Jeg har også arvet det ildfaste fad hun altid lavede den i, så det er næsten som at spise farmors gratin.

100 g margarine
150 g mel
½ l mælk
4 æg (deles i blommer og hvider)
citronsaft
salt/peber
1 revet løg

Smelt margarinen og tilsæt melet. Rør godt rundt. Tilsæt mælk lidt efter lidt mens der piskes godt. Pisk det til en lind masse.
Æggeblommerne røres i ét af gangen. Bland massen med citronsaft, salt/peber og revet løg.
Pisk hviderne stive og fold dem i blandingen.

Kog blomkålet i 5-10 minutter og fordel det i et ildfast fad. Hæld blandingen udover og drys raps henover.

Bages 1½-2 timer ved 180 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar