Etiketter

søndag den 21. august 2011

Citron firkanter

Dette er en opskrift jeg har fundet i en kogebog af Morten Heiberg.

Bund:
125 g smør
75 g sukker
155 g hvedemel

Fyld:
4 æg
250 g sukker
½ dl friskpresset citronsaft
Reven skal fra ½ citron
30 g mel
½ tsk. bagepulver

Varm ovnen op til 180 grader

Pisk smør og sukker godt sammen og vend melet i. Kom dejen i en form og pres den lige flad hele vejen rundt. Bages midt i ovnen ca. 20 min.
Tag den ud af ovnen og køl den af mens fyldet laves.
Pisk æg og sukker sammen i ca. 2 min. Vend citronsaft og skal i. Sigt mel og bagepulver sammen og pisk det i.
Fordel fyldet over bunden og bag igen 20-22 min.

Multi-dej!

Denne dej kan bruges til mange ting: boller, pølsehorn, burgerboller samt sødere ting, som kanelsnegle.

Jeg synes, at den er lidt for sød til pølsehorn m.m. så der reducerer jeg mængden af sukker.

2½ dl vand
2½ dl mælk
100 g gær
2 æg
85 g sukker (Jeg bruger 50 g til den mindre søde dej)
10 g salt
200 g margarine (jeg smelter det)
1200 g mel ( jeg bruger en blanding af hvad der er i skabet gerne med havreflager eller speltflager)

Rør gæren ud i vand, mælk og margarine. Bland resten i dejen og ælt den sammen. Lad det hæve 15 min. Form derefter boller eller lign. og lad det hæve 45 min.

Bages ved 210 grader.

Dejen kan også fryses, men det har jeg ikke prøvet endnu. Men den skal i fryseren efter den er æltet. Når den tages op kan man efter ca. 1 time det ønskede og så skal det hæve i 45 min.


Her er det pølsehorn jeg har lavet.