Etiketter

tirsdag den 8. januar 2013

Apple pie

Dette her er en rigtig amerikansk æbletærte og den er så nem. Mest fordi dejen er nem at rulle ud. Det er nemlig noget af det jeg hader mest ved at lave tærter ... Den umulige dej der ikke kan rulles ud. Derfor bruger jeg også denne dej, når jeg skal lave madtærter.

150 g margarine
250 g mel
5-7 spsk vand

Smuldr margarinen i melet og saml dejen med vandet. Stil den i køleskabet 1 times tid. Rul 2/3 delen af dejen ud til bund og fyld den med:

8 store æbler i både
3 spsk mel
250 g sukker
2 tsk kanel

Læg æblerne i først og det mel, sukker og kanel og drys det over.

Rul den resterende dej ud til låg og læg det over. Prik i det med en gaffel og smør med sammenpisket æg.

Bages ved 200 grader i 40 min.

mandag den 7. januar 2013

Blomkålsgratin

Min farmor lavede verdens bedste blomkålsgratin og jeg har heldigvis arvet opskriften. Jeg har også arvet det ildfaste fad hun altid lavede den i, så det er næsten som at spise farmors gratin.

100 g margarine
150 g mel
½ l mælk
4 æg (deles i blommer og hvider)
citronsaft
salt/peber
1 revet løg

Smelt margarinen og tilsæt melet. Rør godt rundt. Tilsæt mælk lidt efter lidt mens der piskes godt. Pisk det til en lind masse.
Æggeblommerne røres i ét af gangen. Bland massen med citronsaft, salt/peber og revet løg.
Pisk hviderne stive og fold dem i blandingen.

Kog blomkålet i 5-10 minutter og fordel det i et ildfast fad. Hæld blandingen udover og drys raps henover.

Bages 1½-2 timer ved 180 grader.

Drømmeroulade

Jeg har en veninde, der elsker denne roulade og den er også rigtig god. Samtidig er den nem at lave.

3 æg
175 g sukker
35 g kartoffelmel
2 spsk. mel
2 spsk. kakao
1 tsk. bagepulver

Fyld:
½ l fløde
3-4 bananer

Æg og sukker piskes hvidt og luftigt. Bland mel, kartoffelmel, bagepulver og kakao. Rør det i blandingen.
Bred dejen ud på en bageplade med bagepapir og glat den ud med en palet.

Bag i 12-15 min. ved 200 grader.

Den bagte kage vendes ud på et stykke bagepapir hvorpå der er drysset sukker. Læg et viskestykke over indtil den er kølet lidt af. Kom flødeskummet på og fordel bananerne henover. Rul rouladen sammen. Kan evt. pyntes med mere flødeskum.

Risotto med kylling

I dag har jeg lavet en meget nem og ret velsmagende risotto. Der skal flåede tomater i, men jeg brugte en ret stor rest tomatsovs fra gårsdagens pizza.

1 løg (finthakket)
1 fed hvidløg (finthakket)
400 g kyllingebryst eller inderfilet
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk paprika
3 dl ris
1 dåse hakkede tomater
4-5 dl vand
salt og peber.

Steg løg og hvidløg bløde i olie og tilsæt derefter kyllngen, der er skåret i tern. Tilsæt derefter krydderier og ris. Rør rundt og tilsæt tomater og vand. Lad det koge op og skru ned for varmen. Læg låg på og lad det simre til risene er møre. Tilsæt mere vand hvis det er nødvendigt. Smag til med salt og peber.