Etiketter

søndag den 21. august 2011

Multi-dej!

Denne dej kan bruges til mange ting: boller, pølsehorn, burgerboller samt sødere ting, som kanelsnegle.

Jeg synes, at den er lidt for sød til pølsehorn m.m. så der reducerer jeg mængden af sukker.

2½ dl vand
2½ dl mælk
100 g gær
2 æg
85 g sukker (Jeg bruger 50 g til den mindre søde dej)
10 g salt
200 g margarine (jeg smelter det)
1200 g mel ( jeg bruger en blanding af hvad der er i skabet gerne med havreflager eller speltflager)

Rør gæren ud i vand, mælk og margarine. Bland resten i dejen og ælt den sammen. Lad det hæve 15 min. Form derefter boller eller lign. og lad det hæve 45 min.

Bages ved 210 grader.

Dejen kan også fryses, men det har jeg ikke prøvet endnu. Men den skal i fryseren efter den er æltet. Når den tages op kan man efter ca. 1 time det ønskede og så skal det hæve i 45 min.


Her er det pølsehorn jeg har lavet.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar