Fundet i Ude og Hjemme nr. 5 2013
Mandelfyld:
75 g sukker
100 g sukker
Kornene af 1 stang vanilje
1 spsk. fløde
150 g smuttede finthakkede mandler
Dej:
100 g smør
100 g sukker
1 æg
250 g mel
2 tsk. bagepulver
1 1/4 dl mælk
Mandelfyld: Smelt smørret og tilsæt de andre ingredienser. Lad det hele få et grundigt opkog og tag gryden af varmen.
Dej: Pisk smør og sukker luftigt og tilsæt ægget. Pisk igen. Bland melet med bagepulveret lidt ad gangen sammen med mælken. Glat dejen ud i bunden af en springform og fordel mandelfyldet over.
Bag kagen i ovnen ved 180 grader i ca. 35 min.
Serveres med flødeskum
fredag den 27. juni 2014
onsdag den 18. juni 2014
Lækker sommerkage
Kage:
250 g margarine
250 g sukker
4 æg
1½ tsk. bagepulver
1 citron (både skal og saft)
225 g mel
Topping:
2 dl creme fraiche 18%
10 makroner
500 g jordbær
Rør margarine og sukker godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen. Bland mel, bagepulver og reven citronskal. Tilsæt det til æggeblandingen skiftevis med citronsaften.
Hæld dejen i en springform og bag den ca. 45 min ved 175 grader.
Bland creme fraiche med de knuste makroner og læg det ovenpå den afkølede kage. Kom frugten ovenpå.
torsdag den 17. april 2014
Salat med mango og agurk
Endnu en opskrift fra Ude og Hjemme nr. 33 2012.
Jeg elsker salater, hvor der er frugt i til at gøre det lidt sødt.
Så her er endnu en udgave!
1 mango
3-4 forårsløg
½ agurk
En håndfuld rucola
½ spsk. hvidvinseddike
2 spsk. olie
Salt
Skræl mangoen og skær den i grove tern. Snit forårsløgene. Skær agurken i grove tern. Bland det hele med rucola og hæld hvidvinseddike og olie over. Krydr med salt og vend det hele sammen.
Jeg elsker salater, hvor der er frugt i til at gøre det lidt sødt.
Så her er endnu en udgave!
1 mango
3-4 forårsløg
½ agurk
En håndfuld rucola
½ spsk. hvidvinseddike
2 spsk. olie
Salt
Skræl mangoen og skær den i grove tern. Snit forårsløgene. Skær agurken i grove tern. Bland det hele med rucola og hæld hvidvinseddike og olie over. Krydr med salt og vend det hele sammen.
Melonsalat
Denne opskrift har jeg fundet i Ude og Hjemme nr. 33 fra 2012. Den er frisk og god til al slags kød og så er den hurtig at lave.
1 melon
200 g grønne ærter (optøet fra frost)
100 g fetaost
En håndfuld rucola
Saft af ½ citron
Friskkværnet peber.
Skær melonen i mundrette stykker. Bland melon, ærter, fetaost og rucola. Pres citronsaft ud over og krydr med friskkværnet peber.
1 melon
200 g grønne ærter (optøet fra frost)
100 g fetaost
En håndfuld rucola
Saft af ½ citron
Friskkværnet peber.
Skær melonen i mundrette stykker. Bland melon, ærter, fetaost og rucola. Pres citronsaft ud over og krydr med friskkværnet peber.
mandag den 7. april 2014
Spinatboller
Her er min fortolkning af spinatboller
50 g gær
5 dl lunken vand
100 g frisk spinat (jeg gav det et opkog og hakkede det fint)
100 g havregryn
2 æg
10 g salt
500-600 g mel ( jeg brugte 200 g fuldkorns hvedemel og resten er alm. hvedemel.)
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt æg, spinat, salt og havregryn. Ælt melet i lidt efter lidt. Dejen skal kunne æltes men stadigvæk være lidt klistret.
Del dejen i 12 boller som hviler 10 min. Tryk dem derefter flade. Lad dem hvile 10 min mere og giv dem så et tryk mere. Lad dem hvile 10-20 min. igen. Skær derefter en ridse i dem midt på og bag dem ved 220 grader (200 grader luftovn) i ca. 20 min.
50 g gær
5 dl lunken vand
100 g frisk spinat (jeg gav det et opkog og hakkede det fint)
100 g havregryn
2 æg
10 g salt
500-600 g mel ( jeg brugte 200 g fuldkorns hvedemel og resten er alm. hvedemel.)
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt æg, spinat, salt og havregryn. Ælt melet i lidt efter lidt. Dejen skal kunne æltes men stadigvæk være lidt klistret.
Del dejen i 12 boller som hviler 10 min. Tryk dem derefter flade. Lad dem hvile 10 min mere og giv dem så et tryk mere. Lad dem hvile 10-20 min. igen. Skær derefter en ridse i dem midt på og bag dem ved 220 grader (200 grader luftovn) i ca. 20 min.
fredag den 3. januar 2014
Pizza med bacon og spejlæg
En ret lækker pizza
Dejen:
2,5 dl vand
50 g gær
1 tsk. salt
400 g mel
Jeg ælter det hele sammen i min bagemaskine og lader det hæve i ca. 1 time
Tomatsovs
Jeg blender bare en dåse flåede tomater med diverse krydderier.
Rul dejen ud og kom tomatsovs på. Drys ost over og læg bacon på.
Sæt pizzaen i ovnen i ca. 15 min. ved 225 grader. Slå derefter æggene ud over pizzaen og bag den yderlige ca. 10 min. til hviden er fast men blommen stadigvæk flydende.
Dejen:
2,5 dl vand
50 g gær
1 tsk. salt
400 g mel
Jeg ælter det hele sammen i min bagemaskine og lader det hæve i ca. 1 time
Tomatsovs
Jeg blender bare en dåse flåede tomater med diverse krydderier.
Rul dejen ud og kom tomatsovs på. Drys ost over og læg bacon på.
Sæt pizzaen i ovnen i ca. 15 min. ved 225 grader. Slå derefter æggene ud over pizzaen og bag den yderlige ca. 10 min. til hviden er fast men blommen stadigvæk flydende.
onsdag den 25. december 2013
Morgenbrød
Denne opskrift er fra "Den Store Bagebog 2" fra Amo. Jeg bagte dem den 24. december om morgenen og det var rigtig nemt. Opskriften er oprindeligt med rent hvedemel, men jeg kom lidt groft i, for det kan jeg bedst lide.
12 stk.
350 g hvedemel
75 g fuldkorns kamutmel (eller anden grov mel f.eks. grahamsmel)
75 g grovvalsede havregryn
100 g margarine
50 g gær
3 dl mælk
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
Varm mælken og rør gæren ud deri. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen grundigt til den er smidig.
Lad den hæve tildækket i ca. 30 min.
Form dejen til 12 boller. Jeg har lavet mine til skagenslapper, så jeg har kommet solsikkefrø på bunden inden jeg satte dem på pladen. Lad dem hæve ca. 20 min. Pensl med æg og drys med birkes.
Bages ca. 15 min ved 200 grader.
12 stk.
350 g hvedemel
75 g fuldkorns kamutmel (eller anden grov mel f.eks. grahamsmel)
75 g grovvalsede havregryn
100 g margarine
50 g gær
3 dl mælk
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
Varm mælken og rør gæren ud deri. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen grundigt til den er smidig.
Lad den hæve tildækket i ca. 30 min.
Form dejen til 12 boller. Jeg har lavet mine til skagenslapper, så jeg har kommet solsikkefrø på bunden inden jeg satte dem på pladen. Lad dem hæve ca. 20 min. Pensl med æg og drys med birkes.
Bages ca. 15 min ved 200 grader.
søndag den 15. december 2013
Chokolade crunch
Her er min form for julekonfekt ... det er fra Spis Bedre oktober 2012
4 snickers
1 pose mini-marshmallows (150 g)
2 dl puffede, ristede ris, f.eks. rice krispies
2 dl saltede peanuts (100 g)
500 g chokolade ... opskriften er med mælkechokolade men jeg bruger mørk, for det kan jeg bedst lide
1 spsk. rapsolie
Skær snickers i mindre stykker og bland med marshmallows, puffede ris og peanuts i en stor skål. Smelt chokoladen sammen med olien ved middel varme. Lad den køle ca. 10 min. og bland det hele sammen.
Hæld chokoladeblandingen i en form beklædt med bagepapir (ca. 20 x 30 cm) og lad det stivne ca. 40 min. i køleskabet før det skæres ud i tern.
4 snickers
1 pose mini-marshmallows (150 g)
2 dl puffede, ristede ris, f.eks. rice krispies
2 dl saltede peanuts (100 g)
500 g chokolade ... opskriften er med mælkechokolade men jeg bruger mørk, for det kan jeg bedst lide
1 spsk. rapsolie
Skær snickers i mindre stykker og bland med marshmallows, puffede ris og peanuts i en stor skål. Smelt chokoladen sammen med olien ved middel varme. Lad den køle ca. 10 min. og bland det hele sammen.
Hæld chokoladeblandingen i en form beklædt med bagepapir (ca. 20 x 30 cm) og lad det stivne ca. 40 min. i køleskabet før det skæres ud i tern.
lørdag den 14. december 2013
Småkager, der kan hænge på kruset
Min datter har bagt disse småkager. Opskriften har vi fundet i "Den store julebagebog" fra Amo.
Choko-dej
200 g hvedemel
100 g margarine
125 g. flormelis
3 spsk kakao
25 g finthakkede mandler (men vi har brugt hakket chokolade i stedet)
Smuldr margarinen i melet og tilsæt flormelis, kakao og hakket chokolade. Ælt dejen sammen med ægget og lad den køle ca. 1 time.
Rul dejen ud og stik den ud med forme.
Bages ca. 7 min. ved 200 grader
Min datter har lavet et hak i disse småkager, så de kan hænge på et krus.
Choko-dej
200 g hvedemel
100 g margarine
125 g. flormelis
3 spsk kakao
25 g finthakkede mandler (men vi har brugt hakket chokolade i stedet)
Smuldr margarinen i melet og tilsæt flormelis, kakao og hakket chokolade. Ælt dejen sammen med ægget og lad den køle ca. 1 time.
Rul dejen ud og stik den ud med forme.
Bages ca. 7 min. ved 200 grader
Min datter har lavet et hak i disse småkager, så de kan hænge på et krus.
tirsdag den 10. december 2013
December 2013
Jeg har besluttet mig for at aflyse madplanen i december måned for det kommer alligevel aldrig til at holde.
December er fyldt med familiebesøg og arrangementet så der er mange dage vi ikke spiser hjemme.
December er fyldt med familiebesøg og arrangementet så der er mange dage vi ikke spiser hjemme.
søndag den 24. november 2013
Uge 48
Lørdag: Frikadeller med kartoffelkroketter og grønne bønner
Søndag: Kylling med baked beans, perlespelt og coleslaw
Mandag: Lasagne med coleslaw
Tirsdag: Rester af lasagne
Onsdag: Risengrød
Torsdag: Æggekage med bacon og rugbrød
Fredag: Tarteletter med skinke og ærter
Søndag: Kylling med baked beans, perlespelt og coleslaw
Mandag: Lasagne med coleslaw
Tirsdag: Rester af lasagne
Onsdag: Risengrød
Torsdag: Æggekage med bacon og rugbrød
Fredag: Tarteletter med skinke og ærter
Uge 47
Lørdag: I byen
Søndag: Hjemmelavede burgere
Mandag: Spaghetti med kødsovs
Tirsdag: Pizza fra Pizzamanden
Onsdag: Ristaffel
Torsdag: Tærte
Fredag: Mørbradbøffer med bløde løg og flødesovs
Søndag: Hjemmelavede burgere
Mandag: Spaghetti med kødsovs
Tirsdag: Pizza fra Pizzamanden
Onsdag: Ristaffel
Torsdag: Tærte
Fredag: Mørbradbøffer med bløde løg og flødesovs
Uge 46
Lørdag: I byen
Søndag: Hjemmelavet suppe + tarteletter
Mandag: I byen
Tirsdag: Kylling + porrer i butterdej
Onsdag: Stegt flæsk med persillesovs
Torsdag: Kalvekoteletter med kartoffel/rødebedegratin
Fredag: Hjemmelavet pizza
Søndag: Hjemmelavet suppe + tarteletter
Mandag: I byen
Tirsdag: Kylling + porrer i butterdej
Onsdag: Stegt flæsk med persillesovs
Torsdag: Kalvekoteletter med kartoffel/rødebedegratin
Fredag: Hjemmelavet pizza
Uge 45
Lørdag: I byen
Søndag: Culotte med pomme frites og råkostsalat
Mandag: Pandekager
Tirsdag: Frikadeller med kartofler og rødbedesalat
Onsdag: Bagte kartofler med skinke og salat
Torsdag: Pølsehorn
Fredag: I byen
Søndag: Culotte med pomme frites og råkostsalat
Mandag: Pandekager
Tirsdag: Frikadeller med kartofler og rødbedesalat
Onsdag: Bagte kartofler med skinke og salat
Torsdag: Pølsehorn
Fredag: I byen
mandag den 11. november 2013
Chocolate chip cookies
En lækker lækker opskrift jeg har fået af en amerikaner ...
Der bliver ca. 15 store cookies
280 g mel
1 tsk. natron
175 g blødt smør
130 g sukker
110 g farin
1 tsk. vaniliesukker
2 æg
350 g hakket chokolade
150 g nødder
Bland mel og natron. Pisk smør, sukker, farin og vaniliesukker sammen. Pisk æggene i ét af gangen. Pisk melblandingen i lidt efter lidt. Tilsæt chokolade og nødder.
Sæt kagerne på en bageplade med en ske. Jeg plejer at veje dem af, så de vejer 75 g hver. Det bliver til en tilpas stor cookie efter min smag.
Bages ved 190 grader i ca. 15 min. Lad dem køle af på pladen.
Der bliver ca. 15 store cookies
280 g mel
1 tsk. natron
175 g blødt smør
130 g sukker
110 g farin
1 tsk. vaniliesukker
2 æg
350 g hakket chokolade
150 g nødder
Bland mel og natron. Pisk smør, sukker, farin og vaniliesukker sammen. Pisk æggene i ét af gangen. Pisk melblandingen i lidt efter lidt. Tilsæt chokolade og nødder.
Sæt kagerne på en bageplade med en ske. Jeg plejer at veje dem af, så de vejer 75 g hver. Det bliver til en tilpas stor cookie efter min smag.
Bages ved 190 grader i ca. 15 min. Lad dem køle af på pladen.
søndag den 27. oktober 2013
Kanelkrans
I Spis Bedre september 2011 har jeg fundet denne opskrift på en lækker kanelkrans.
2,5 dl mælk
25 g gær
420 g hvedemel
40 g sukker
1 tsk. kardemomme
75 g blødt smør
Fyld:
75 g blødt smør
85 g sukker
1 spsk. kanel
Lun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt mel, sukker og kardemomme og rør det sammen. Tilsæt det bløde smør og ælt ca.10 min. Lad det hæve 40 min.
Rul dejen ud til et rektangel på ca. 30 x 40 cm og smør fyldet på. Rul dejen sammen på den lange led og fold det til en krans på en bageplade. Klip dybe snit med en saks i dejen med ca. 5 cm mellemrum og fold det bagud rundt på hele kransen.
Pensl med æg og drys med perlesukker. Jeg havde ingen perlesukker så jeg har drysset med mandelflager.
2,5 dl mælk
25 g gær
420 g hvedemel
40 g sukker
1 tsk. kardemomme
75 g blødt smør
Fyld:
75 g blødt smør
85 g sukker
1 spsk. kanel
Lun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt mel, sukker og kardemomme og rør det sammen. Tilsæt det bløde smør og ælt ca.10 min. Lad det hæve 40 min.
Rul dejen ud til et rektangel på ca. 30 x 40 cm og smør fyldet på. Rul dejen sammen på den lange led og fold det til en krans på en bageplade. Klip dybe snit med en saks i dejen med ca. 5 cm mellemrum og fold det bagud rundt på hele kransen.
Pensl med æg og drys med perlesukker. Jeg havde ingen perlesukker så jeg har drysset med mandelflager.
Uge 44
Lørdag: Suppe med kylling og nudler
Søndag: Pizza
Mandag: Baconsvøbt mørbrad, rodfrugter og flødekartofler
Tirsdag: Mexicanske pandekager med bønner og guacamole
Onsdag: Koteletter med mandelstege kartofler og rødkål
Torsdag: Spaghetti carbonara
Fredag: Kartoffel/porresuppe med bacon
Søndag: Pizza
Mandag: Baconsvøbt mørbrad, rodfrugter og flødekartofler
Tirsdag: Mexicanske pandekager med bønner og guacamole
Onsdag: Koteletter med mandelstege kartofler og rødkål
Torsdag: Spaghetti carbonara
Fredag: Kartoffel/porresuppe med bacon
Uge 43
Lørdag: Burgere med hjemmebagte burgerboller
Søndag: Ristaffel
Mandag: Tærte
Tirsdag: I byen
Onsdag: Lasagne
Torsdag: Rester af lasagne
Fredag: Bøf med spejlæg
Søndag: Ristaffel
Mandag: Tærte
Tirsdag: I byen
Onsdag: Lasagne
Torsdag: Rester af lasagne
Fredag: Bøf med spejlæg
Uge 42
Lørdag: I byen
Søndag: Kalvekoteletter med pommes fritter og grønsager
Mandag: Frikadeller med hasselbach kartofler og avocadosalsa
Tirsdag: Lasagnette
Onsdag: Kyllingesandwich
Torsdag: Risotto med skinke og ærter: Råstegte persillerødder, selleri og peber
Fredag: Gullash med kartoffel/sellerimos
Søndag: Kalvekoteletter med pommes fritter og grønsager
Mandag: Frikadeller med hasselbach kartofler og avocadosalsa
Tirsdag: Lasagnette
Onsdag: Kyllingesandwich
Torsdag: Risotto med skinke og ærter: Råstegte persillerødder, selleri og peber
Fredag: Gullash med kartoffel/sellerimos
mandag den 7. oktober 2013
Uge 41
Det her er en rigtig nem uge, for vi skal en hel del i byen
Lørdag: I byen til eftermiddagskaffe, så det bliver let aftensmad nemlig æggekage
Søndag: Ristaffel
Mandag: Til fødselsdag
Tirsdag: Risengrød
Onsdag: Frikadeller med kartoffelsalat
Torsdag: Tacotærte
Fredag: I byen
Lørdag: I byen til eftermiddagskaffe, så det bliver let aftensmad nemlig æggekage
Søndag: Ristaffel
Mandag: Til fødselsdag
Tirsdag: Risengrød
Onsdag: Frikadeller med kartoffelsalat
Torsdag: Tacotærte
Fredag: I byen
søndag den 29. september 2013
Uge 37-40
Det har stået lidt sløjt til med madplaner de sidste 3 uger og det har egentligt også betydet, at maden har været knap så sund. Det skal have en ende, så her til uge 40 har jeg endelig fået lavet en madplan igen.
Lørdag: Rester fra fredagens gæster hvor vi fik mørbradgryde
Søndag: Frikadeller med persillesovs. Tilbehør: Ristede champignoner og knoldselleri
Mandag: Suppe med nudler, kylling, porrer og gulerødder
Tirsdag: Boller i karry. Tilbehør: råkostsalat
Onsdag: Hjemmelavet pizza
Torsdag: Ikke hjemme
Fredag: Til fødselsdag
Lørdag: Rester fra fredagens gæster hvor vi fik mørbradgryde
Søndag: Frikadeller med persillesovs. Tilbehør: Ristede champignoner og knoldselleri
Mandag: Suppe med nudler, kylling, porrer og gulerødder
Tirsdag: Boller i karry. Tilbehør: råkostsalat
Onsdag: Hjemmelavet pizza
Torsdag: Ikke hjemme
Fredag: Til fødselsdag
fredag den 20. september 2013
Lækker chokoladekage
I Ude & Hjemme nr. 18 2012 er jeg faldet over den her skønne chokoladekage. Den er godt nok blød og lækker. Især med lidt is til!
Ca. 10 stk.
100 g mælkechokolade
150 g mørk chokolade
4 æg delt i blommer og hvide
100 g sukker
250 g smør
2½ dl. mandelmel
1 spsk. maizenamel
Smelt de to slags chokolade sammen med smørret.
Pisk æggeblommerne med sukker. Tilsæt chokolade/smør, mandelmel og maizenamel. Pisk æggehviderne helt stive og fold dem i dejen. Hæld dejen i en form (passer i en tærteform/springform) og bag den 35 min ved 160 grader.
Den falder lidt sammen når den bliver taget ud af ovnen, men det skal den. Den er meget blød men bliver fastere når den køler af. Drys den med flormelis før servering.
Ca. 10 stk.
100 g mælkechokolade
150 g mørk chokolade
4 æg delt i blommer og hvide
100 g sukker
250 g smør
2½ dl. mandelmel
1 spsk. maizenamel
Smelt de to slags chokolade sammen med smørret.
Pisk æggeblommerne med sukker. Tilsæt chokolade/smør, mandelmel og maizenamel. Pisk æggehviderne helt stive og fold dem i dejen. Hæld dejen i en form (passer i en tærteform/springform) og bag den 35 min ved 160 grader.
Den falder lidt sammen når den bliver taget ud af ovnen, men det skal den. Den er meget blød men bliver fastere når den køler af. Drys den med flormelis før servering.
lørdag den 31. august 2013
Blomkålssalat
En gang for længe siden er jeg stødt på denne opskrift på en eller anden madblog. Jeg beklager meget, men jeg kan altså ikke huske hvilken.
1 lille blomkål
3 spsk. salte mandler
½ rødløg
1 dl. cremefraiche
1 spsk. mayonnaise
Salt og peber
Blomkålet skal skæres meget fint. Jeg plejer at skære det i skiver og så hakke det hele fint. Rødløget skal skæres i små tern og mandler hakkes lidt grovere.
Rør cremefraichen sammen med mayonnaisen og smag til med salt og peber. Rør det sammen med blomkål, mandler og løg.
1 lille blomkål
3 spsk. salte mandler
½ rødløg
1 dl. cremefraiche
1 spsk. mayonnaise
Salt og peber
Blomkålet skal skæres meget fint. Jeg plejer at skære det i skiver og så hakke det hele fint. Rødløget skal skæres i små tern og mandler hakkes lidt grovere.
Rør cremefraichen sammen med mayonnaisen og smag til med salt og peber. Rør det sammen med blomkål, mandler og løg.
Uge 36
Lørdag: Tarteletter med ærter, gulerødder og skinke
Søndag: Pastasalat med kylling
Mandag: Lasagne og blomkålssalat
Tirsdag: Rester af lasagne
Onsdag: Ribbenburgere
Torsdag: Kylling risotto
Fredag: Frikadeller og pommefritter samt råkostsalat
Søndag: Pastasalat med kylling
Mandag: Lasagne og blomkålssalat
Tirsdag: Rester af lasagne
Onsdag: Ribbenburgere
Torsdag: Kylling risotto
Fredag: Frikadeller og pommefritter samt råkostsalat
Uge 34+35
Der er ingen madplan for uge 34, for det var sådan en uge, hvor vi ikke rigtig var hjemme på samme tid.
Men uge 35 ser sådan ud:
Lørdag: Helstegt nakkefilet med kartofler og blomkål
Søndag: Biksemad med spejlæg
Mandag: Mexicanske pandekager
Tirsdag: Tærte med bacon, kartofler og peber
Onsdag: Rugbrød
Torsdag: Hjemmebagte pølsehorn
Fredag: Kartoffel/porre suppe med bacon
Men uge 35 ser sådan ud:
Lørdag: Helstegt nakkefilet med kartofler og blomkål
Søndag: Biksemad med spejlæg
Mandag: Mexicanske pandekager
Tirsdag: Tærte med bacon, kartofler og peber
Onsdag: Rugbrød
Torsdag: Hjemmebagte pølsehorn
Fredag: Kartoffel/porre suppe med bacon
Uge 33
Lørdag: Nuggets med pommefritter
Søndag: Blomkålsgratin
Mandag: Spaghetti carbonara
Tirsdag: Frikadeller med kartofler
Onsdag: Gryderet med ris
Torsdag: Ikke hjemme
Fredag: Sydhavskylling
Søndag: Blomkålsgratin
Mandag: Spaghetti carbonara
Tirsdag: Frikadeller med kartofler
Onsdag: Gryderet med ris
Torsdag: Ikke hjemme
Fredag: Sydhavskylling
tirsdag den 6. august 2013
Uge 32
Lørdag: Stegt flæsk med persillesovs
Søndag: Emmas fødselsdag. Vi fik tærter, pastasalat, frikadeller og kylling med bacon
Mandag: Ude og spise
Tirsdag: Rester fra fødselsdag
Onsdag: På tur
Torsdag: Suppe med kylling og nudler
Fredag: I byen
Søndag: Emmas fødselsdag. Vi fik tærter, pastasalat, frikadeller og kylling med bacon
Mandag: Ude og spise
Tirsdag: Rester fra fødselsdag
Onsdag: På tur
Torsdag: Suppe med kylling og nudler
Fredag: I byen
Nemme skolerugbrød
Vi har fået en kæmpe stak "Hendes verden" og i nr. 34 fra 2011 faldt jeg over denne her opskrift. Og overskriften lyver ikke ... de er nemme.
(20 stk.)
25 g gær
7 dl kærnemælk
1 hvidtøl
1 spsk. salt
700 g groft rugmel
400 g hvedemel
Rør gæren ud i kærnemælken. Tilsæt øl, salt og halvdelen af rugmelet. Rør grundigt og tilsæt lidt efter lidt begge slags mel. Ælt eller rør til dejen er rigtig godt gennemæltet.
Lad det hæve under et klæde i ca. 2 timer.
Ælt dejen godt igennem og del den i to. Rul to lange tykke pølser og tryk dem lidt flade. Skær hver pølse i 10 stykker.
Bag ca. 20 min ved 200 grader.
(20 stk.)
25 g gær
7 dl kærnemælk
1 hvidtøl
1 spsk. salt
700 g groft rugmel
400 g hvedemel
Rør gæren ud i kærnemælken. Tilsæt øl, salt og halvdelen af rugmelet. Rør grundigt og tilsæt lidt efter lidt begge slags mel. Ælt eller rør til dejen er rigtig godt gennemæltet.
Lad det hæve under et klæde i ca. 2 timer.
Ælt dejen godt igennem og del den i to. Rul to lange tykke pølser og tryk dem lidt flade. Skær hver pølse i 10 stykker.
Bag ca. 20 min ved 200 grader.
fredag den 2. august 2013
Uge 31
Lørdag: Fladbrød med kylling og salat
Søndag: Grillaften
Mandag: Grillmedister og kartoffelbåde. Tilbehør: broccolisalat
Tirsdag: Tarteletter
Onsdag: Hjemmelavet pizza
Torsdag: Pandekager
Fredag: Steaks med bagte rødbeder og kartofler
Søndag: Grillaften
Mandag: Grillmedister og kartoffelbåde. Tilbehør: broccolisalat
Tirsdag: Tarteletter
Onsdag: Hjemmelavet pizza
Torsdag: Pandekager
Fredag: Steaks med bagte rødbeder og kartofler
onsdag den 31. juli 2013
Uge 29+30
Der er ikke lavet nogen madplan for disse uger. Vi har været meget i byen og det var sommer og meget varmt. Vi har derfor ikke spist så meget varmt mad.
torsdag den 11. juli 2013
Uge 28
Lørdag: London
Søndag: Gammeldags grydestegt kylling med kartofler og brun sovs
Mandag: Suppe med nudler og resten af kyllingen
Tirsdag: I byen
Onsdag: Hakkebøffer med "veg and cheesy rice bake"
Torsdag: I byen
Fredag: Burgere i "kartoffelboller". Dvs. skiver af bagekartofler, der er bagt møre i ovnen
Søndag: Gammeldags grydestegt kylling med kartofler og brun sovs
Mandag: Suppe med nudler og resten af kyllingen
Tirsdag: I byen
Onsdag: Hakkebøffer med "veg and cheesy rice bake"
Torsdag: I byen
Fredag: Burgere i "kartoffelboller". Dvs. skiver af bagekartofler, der er bagt møre i ovnen
søndag den 7. juli 2013
Uge 26 + 27
Der er ingen madplan for uge 26 for uge 27 er vi i London og denne her uge skal vi have spist det der er tilbage i køleskabet.
Uge 25
Lørdag: I byen
Søndag: Hjemmelavet pizza
Mandag: Karbonader med kartofler og ærter
Tirsdag: Butterdej med porrer og skinke
Onsdag: Burgere med pulled pork og coleslaw
Torsdag: Tortilla med tomatsalat
Fredag: Spaghetti med kødboller
Søndag: Hjemmelavet pizza
Mandag: Karbonader med kartofler og ærter
Tirsdag: Butterdej med porrer og skinke
Onsdag: Burgere med pulled pork og coleslaw
Torsdag: Tortilla med tomatsalat
Fredag: Spaghetti med kødboller
fredag den 14. juni 2013
Cola muffins
Endnu en opskrift fra et engelsk madblad, der hedder goodtoknow.co.uk
De er super nemme at bage. Der bliver 12 stk.
240 ml cola
60 g kakao
60 g smør
140 g sukker
50 g brun farin
125 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1/4 tsk. natron
2 æg
Hæld cola, kakao og smør i en gryde og varm det op indtil smørret er smeltet. Hæld både sukker og farin i og varm indtil sukkeret er smeltet. Tag det derefter af varmen.
Bland mel, bagepulver og natron i en skål. Pisk æggene sammen og hæld derefter colablandingen og æggene i melet. Pisk indtil det er blandet, men ikke for længe for så bliver kagerne ikke så luftige.
Dejen er meget flydende, men det skal den være!
Kom papirsforme ned i en muffinforme og fordel dejen deri.
Bages ca. 20 min. ved 180 grader
De er super nemme at bage. Der bliver 12 stk.
240 ml cola
60 g kakao
60 g smør
140 g sukker
50 g brun farin
125 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1/4 tsk. natron
2 æg
Hæld cola, kakao og smør i en gryde og varm det op indtil smørret er smeltet. Hæld både sukker og farin i og varm indtil sukkeret er smeltet. Tag det derefter af varmen.
Bland mel, bagepulver og natron i en skål. Pisk æggene sammen og hæld derefter colablandingen og æggene i melet. Pisk indtil det er blandet, men ikke for længe for så bliver kagerne ikke så luftige.
Dejen er meget flydende, men det skal den være!
Kom papirsforme ned i en muffinforme og fordel dejen deri.
Bages ca. 20 min. ved 180 grader
![]() |
Jeg beklager at billedet vender på hovedet, men jeg kan ikke få det vendt! |
onsdag den 12. juni 2013
Squash og feta salat
Jeg har lige været i London og jeg købte en hel bunke madblade. I et af dem har jeg fundet denne salat.
1 squash skåret i tynde skiver på langs med en skræller
Olie
Salt og peber
Revet skal og saft af en citron
En lille håndfuld basilikum
50 g smuldret feta
Pensl skiverne af squash med olie og drys med salt og peber. Steg dem møre på en grillpande (jeg brugte en alm. pande). Kom dem i en skål og hæld skal og saft fra citronen over. Smuldr feta i og servér den varme salat.
1 squash skåret i tynde skiver på langs med en skræller
Olie
Salt og peber
Revet skal og saft af en citron
En lille håndfuld basilikum
50 g smuldret feta
Pensl skiverne af squash med olie og drys med salt og peber. Steg dem møre på en grillpande (jeg brugte en alm. pande). Kom dem i en skål og hæld skal og saft fra citronen over. Smuldr feta i og servér den varme salat.
Uge 24
Lørdag: London
Søndag: London
Mandag: Frikadeller med nye kartofler
Tirsdag: Svensk pølseret med coleslaw
Onsdag: Pastasalat og kylling, samt squash og feta salat
Torsdag: Chili con carne
Fredag: Karrysuppe
Søndag: London
Mandag: Frikadeller med nye kartofler
Tirsdag: Svensk pølseret med coleslaw
Onsdag: Pastasalat og kylling, samt squash og feta salat
Torsdag: Chili con carne
Fredag: Karrysuppe
Uge 23
Lørdag: Djurs Sommer land
Søndag: Mexikanske pandekager med oksekød
Mandag: Karbonader med kartofler
Tirsdag: Hotdogs
Onsdag (Grundlovsdag): I byen
Torsdag: London
Fredag: London
Søndag: Mexikanske pandekager med oksekød
Mandag: Karbonader med kartofler
Tirsdag: Hotdogs
Onsdag (Grundlovsdag): I byen
Torsdag: London
Fredag: London
mandag den 27. maj 2013
Uge 22
Uge 22 er dømt til "tøm fryseren" uge, så der er ikke lavet nogen fast madplan. Jeg sætter retterne på eftersom som de bliver lavet og spist!
Lørdag: I byen
Søndag: Pizza
Mandag: Kalvesnitzler med kartofler
Tirsdag: Kylling med kokosmælk og karrysovs og ris
Onsdag: En rest kødsovs fra fryseren med spaghetti
Torsdag: Hakkebøffer med kartofler
Fredag: I byen
Lørdag: I byen
Søndag: Pizza
Mandag: Kalvesnitzler med kartofler
Tirsdag: Kylling med kokosmælk og karrysovs og ris
Onsdag: En rest kødsovs fra fryseren med spaghetti
Torsdag: Hakkebøffer med kartofler
Fredag: I byen
Uge 21
Lørdag: Kyllingespyd med kartoffelsalat
Søndag: I byen
Mandag: Pinsefrokost
Tirsdag: Pastasalat med frikadeller
Onsdag: Hjemmelavet nuggets med pommes frites
Torsdag: Ristaffel
Fredag: Koteletter i fad
Søndag: I byen
Mandag: Pinsefrokost
Tirsdag: Pastasalat med frikadeller
Onsdag: Hjemmelavet nuggets med pommes frites
Torsdag: Ristaffel
Fredag: Koteletter i fad
lørdag den 11. maj 2013
Uge 20
Lørdag: Pizza med salat
Søndag: Boller i karry. Råkostsalat
Mandag: Sandwich med kylling og bacon
Tirsdag: Tortilla med tomatsalat
Onsdag: Lasagne med avocado/æblesalat
Torsdag: Rester af lasagne
Fredag: Tærte med skinke, peber og løg
Søndag: Boller i karry. Råkostsalat
Mandag: Sandwich med kylling og bacon
Tirsdag: Tortilla med tomatsalat
Onsdag: Lasagne med avocado/æblesalat
Torsdag: Rester af lasagne
Fredag: Tærte med skinke, peber og løg
søndag den 5. maj 2013
Ricotta-kage med gulerod
Idag har jeg bagt en forfærdelig god italiensk kage. Opskriften er fra "Moderne Mamma". En super kogebog fyldt med lækre italienske opskrifter.
200 g sukker
250 g ricotta
2 æg
100 g kogt gulerod
½ dl olivenolie
150 g hvedemel
3 spsk kakao
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniliesukker
20 g pinjekerner
30 g valnødder
Kog gulerødderne møre og blend dem sammen med olien.
Pisk sukker og æg godt sammen og tilsæt ricottaen. Rør det godt sammen og bland det med gulerødderne.
Bland hvedemel, bagepulver, vaniliesukker og kakao i og rør det til en jævn masse.
Hæld det i en smurt springform.
Når kagen har bagt ca. 8 minutter kommer pinjekerner og valnødder på. Ved at vente til kagen er bagt lidt forhindrer man at nødderne synker til bunds.
Bages ca. 40 min ved 180 grader.
200 g sukker
250 g ricotta
2 æg
100 g kogt gulerod
½ dl olivenolie
150 g hvedemel
3 spsk kakao
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniliesukker
20 g pinjekerner
30 g valnødder
Kog gulerødderne møre og blend dem sammen med olien.
Pisk sukker og æg godt sammen og tilsæt ricottaen. Rør det godt sammen og bland det med gulerødderne.
Bland hvedemel, bagepulver, vaniliesukker og kakao i og rør det til en jævn masse.
Hæld det i en smurt springform.
Når kagen har bagt ca. 8 minutter kommer pinjekerner og valnødder på. Ved at vente til kagen er bagt lidt forhindrer man at nødderne synker til bunds.
Bages ca. 40 min ved 180 grader.
Uge 19
Så er vi tilbage til normal hverdag og derfor er der også lavet madplan igen.
Lørdag: Pita med falaffel
Søndag: Kyllingfilet, pommes frites og broccoli
Mandag: Mexikanske pandekager
Tirsdag: Hotdogs
Onsdag: Pølsesuppe
Torsdag: Indiske pandekager med ærtemos
Fredag: Bøf m/løg og kartofler
Lørdag: Pita med falaffel
Søndag: Kyllingfilet, pommes frites og broccoli
Mandag: Mexikanske pandekager
Tirsdag: Hotdogs
Onsdag: Pølsesuppe
Torsdag: Indiske pandekager med ærtemos
Fredag: Bøf m/løg og kartofler
onsdag den 1. maj 2013
Uge 18
Uge 18 er også en lidt atypisk uge og jeg har ikke lavet madplan. Der har været så mange rester efter konfirmationen, at dem er der gået sport i at få brugt.
I dag skal vi have spaghetti med kødsovs og jeg har lavet tomatsaucen helt fra bunden for jeg har en del friske tomater i overskud.
Jeg har brugt:
1 løg
3 stængler blegselleri
1 stor gulerod
5 store tomater
En rest fløde
Salt og krydderi
Først skoldede jeg tomaterne og tog skindet af. Kom lidt olie en gryde og kom grønsagerne i. Jeg skar dem bare i grove tern. Kog det hele sammen med fløde og de krydderier du ønsker gerne en time. Jo længere jo bedre. Når det er kogt færdigt skal det blendes.
Derefter brunede jeg noget oksekød og hældte tomatsaucen over. Lad det koge sammen mens du koger spaghetti.
I dag skal vi have spaghetti med kødsovs og jeg har lavet tomatsaucen helt fra bunden for jeg har en del friske tomater i overskud.
Jeg har brugt:
1 løg
3 stængler blegselleri
1 stor gulerod
5 store tomater
En rest fløde
Salt og krydderi
Først skoldede jeg tomaterne og tog skindet af. Kom lidt olie en gryde og kom grønsagerne i. Jeg skar dem bare i grove tern. Kog det hele sammen med fløde og de krydderier du ønsker gerne en time. Jo længere jo bedre. Når det er kogt færdigt skal det blendes.
Derefter brunede jeg noget oksekød og hældte tomatsaucen over. Lad det koge sammen mens du koger spaghetti.
lørdag den 20. april 2013
Uge 17
Jeg har valgt at springe over ugeplanen i denne uge. Vi skal have konfirmation St. Bededag så der er familie hjemme både fra USA og England. Så derfor går ugen med at spise sammen med dem, så det er ikke til at vide hvilke dage vi skal spise hjemme.
tirsdag den 16. april 2013
Tacotærte
Denne her tacotærte har jeg fundet på www.newyorkerbyheart.blogspot.com. Den er supergod! Jeg tager den dovne version og bruger en købt tærtedej. Det smager fint og er sååååå meget nemmere. Jeg har ændret en smule i opskriften, så den passer til min families smagsløg.
Fyldet laves sådan her:
Fyld 1:
500 g hakket oksekød
1 pose tacokrydderi
1 løg, hakket
1 fed hvidløg, hakket
1½ vand
friskkværnet peber
Fyld 2:
2 tomater, hakket
1 rød peberfrugt, skåret i små tern
2 dl creme fraiche
4 spsk. mayonnaise
salt, friskkværnet peber
2 dl revet ost
Fyld 1:Svits kødet og tilsæt løg og lad det stege med, til det bliver blødt og begynder at tage farve. Kom hvidløg og tacokrydderi ved, rør godt rundt og tilsæt så vandet. Skru ned for varmen og lad det simre i ca. 5 minutter. Tag af varmen.
Fyld 2:
Kom peberfrugt og tomater i en skål. Tilsæt creme fraiche, mayonnaise, salt, friskkværnet peber og ost. Rør det hele godt sammen.
Fordel kødfyldet på tærtebunden. Fordel så fyld nr. 2 ovenpå, sæt i ovnen og bag i ca. 20-30 minutter, til tærten er gylden.
Fyldet laves sådan her:
Fyld 1:
500 g hakket oksekød
1 pose tacokrydderi
1 løg, hakket
1 fed hvidløg, hakket
1½ vand
friskkværnet peber
Fyld 2:
2 tomater, hakket
1 rød peberfrugt, skåret i små tern
2 dl creme fraiche
4 spsk. mayonnaise
salt, friskkværnet peber
2 dl revet ost
Fyld 1:Svits kødet og tilsæt løg og lad det stege med, til det bliver blødt og begynder at tage farve. Kom hvidløg og tacokrydderi ved, rør godt rundt og tilsæt så vandet. Skru ned for varmen og lad det simre i ca. 5 minutter. Tag af varmen.
Fyld 2:
Kom peberfrugt og tomater i en skål. Tilsæt creme fraiche, mayonnaise, salt, friskkværnet peber og ost. Rør det hele godt sammen.
Fordel kødfyldet på tærtebunden. Fordel så fyld nr. 2 ovenpå, sæt i ovnen og bag i ca. 20-30 minutter, til tærten er gylden.
Uge 16
Lørdag: Blomkålsgratin
Søndag: Lasagne og tomatsalat
Mandag: Rester af lasagne og blomkålsgratin
Tirsdag: Frikadeller, kartofler og råkostsalat
Onsdag: Tacotærte med grøn salat
Torsdag: Sandwich med kylling og bacon
Fredag: I byen
Søndag: Lasagne og tomatsalat
Mandag: Rester af lasagne og blomkålsgratin
Tirsdag: Frikadeller, kartofler og råkostsalat
Onsdag: Tacotærte med grøn salat
Torsdag: Sandwich med kylling og bacon
Fredag: I byen
lørdag den 6. april 2013
Kylling i cola
Det her er en opskrift fra Vægtkonsulenterne, som jeg har fået af en veninde. Jeg havde helt glemt den, men har genoplivet den til familiens glæde. Der bliver en god sovs til ris ud af det.
Kyllingebryst
Cola light
Ketchup
og krydderier efter smag. Jeg brugte frisk chili
Bland lige dele cola og ketchup. Jeg brugte 2½ dl af hver til 4 personer. Rør salt og evt. chili i.
Læg kyllingen i et ildfast fad og hæld blandingen over. Sæt det i ovnen ved 200 grader til kyllingen er gennemstegt. Ca. ½ time.
Server med ris og grønsager.
Kyllingebryst
Cola light
Ketchup
og krydderier efter smag. Jeg brugte frisk chili
Bland lige dele cola og ketchup. Jeg brugte 2½ dl af hver til 4 personer. Rør salt og evt. chili i.
Læg kyllingen i et ildfast fad og hæld blandingen over. Sæt det i ovnen ved 200 grader til kyllingen er gennemstegt. Ca. ½ time.
Server med ris og grønsager.
Uge 15
Lørdag: I byen
Søndag: Karbonader med grønne bønner i tomatsovs
Mandag: Kartoffel/ærtesuppe
Tirsdag: I byen
Onsdag: Hjemmelavet forårsruller
Torsdag: Kylling i sur/sød sovs
Fredag: Hjemmelavet pizza
Søndag: Karbonader med grønne bønner i tomatsovs
Mandag: Kartoffel/ærtesuppe
Tirsdag: I byen
Onsdag: Hjemmelavet forårsruller
Torsdag: Kylling i sur/sød sovs
Fredag: Hjemmelavet pizza
søndag den 31. marts 2013
Uge 14
Lørdag: Fødselsdag
Søndag: Påskefrokost
Mandag: I byen
Tirsdag: Kylling i cola m/ris og broccoli
Onsdag: Tærte med grønsager
Torsdag: Toast
Fredag: Æggekage med pølser og bacon
Søndag: Påskefrokost
Mandag: I byen
Tirsdag: Kylling i cola m/ris og broccoli
Onsdag: Tærte med grønsager
Torsdag: Toast
Fredag: Æggekage med pølser og bacon
søndag den 24. marts 2013
Grønne bønner i tomatsovs
Her er en lækker måde at spise grønne bønner på. Der kan både bruges frosne og friske bønner når det er sæson.
Steg et par fed hvidløg i olie til de er brune på alle sider. Tag dem op og smid ud.
Steg et hakket løg til løgene er bløde og tilsæt så bønner. Hæld en dåse flåede tomater i og krydr med salt.
Lad det koge under låg indtil alt vandet er forsvundet fra tomaterne.
Steg et par fed hvidløg i olie til de er brune på alle sider. Tag dem op og smid ud.
Steg et hakket løg til løgene er bløde og tilsæt så bønner. Hæld en dåse flåede tomater i og krydr med salt.
Lad det koge under låg indtil alt vandet er forsvundet fra tomaterne.
Abonner på:
Opslag (Atom)