Etiketter

onsdag den 30. januar 2013

Hjemmebagte hvidløgsflutes

Denne opskrift har jeg brugt gennem lang tid. Den er fundet i et eller andet dameblad for år tilbage, så jeg ved desværre ikke hvem der er ophavsmand (-kvinde) til denne suværene opskrift.

Til 4 flutes:

Dej:
50 g gær
5 dl håndvarmt vand
1  tsk. salt
ca. 700 g hvedemel

Fyld:
4 fed hvidløg
1½ dl hytteost
½ dl olivenolie

Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt. Ælt melet i lidt ad gangen og ælt dejen godt sammen. Lad den hæve tildækket i 30 minutter.
Rør hytteosten med presset hvidløg og olie.
Ælt dejen igennem og del den i 4 stykker. Rul hvert stykke ud til en aflang firkant på ca. 15 x 30 cm. Fordel hvidløgsfyldet på de 4 stykker dej og rul dem sammen på den lange led. Husk at lukke dejenderne godt. Lad flutene efterhæve på pladen i 30-40 min. Rids dem, men ikke for dybt og og pensl dem med koldt vand. Drys let med mel. Bag dem i en 225 grader varm ovn i ca. 25 minutter.
Afkøl på bagerist.
De er rigtig gode at fryse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar